Syyrian ihmisoikeustilanne, erityisesti Haytham Al-Malehin tapaus

8.9.2010

Arvoisa puhemies

Haytham Al-Malehin vangitseminen kuvaa selkeästi Syyrian ihmisoikeustilanteen nykytilaa. Sotilastuomioistuinten tuomiovallan ulottaminen siviileihin on hyvin kyseenalainen toimintatapa, jota harvoin jos koskaan voi pitää perusteltuna.

Väheksymättä mitenkään Haytham Al-Malehiin kohdistunutta epäasianmukaista kohtelua haluan painottaa, että todelliset ongelmat ovat pesiytyneet syvälle syyrialaisen yhteiskunnan rakenteisiin. Monet perustuslailliset oikeudet jäädyttävä poikkeustila on ollut voimassa siitä asti, kun se julistettiin vuonna 1963. Poikkeustilan jatkamisen alkuperäinen pääperuste, Syyrian ja Israelin välinen konflikti, on menettänyt uskottavuutensa kauan sitten.

Mikään hallinto ei voi pysyä vallassa vuosikymmeniä ja väittää toimivansa demokraattisten periaatteiden mukaisesti. Kehotankin Euroopan parlamenttia tuomitsemaan voimakkaasti poikkeustilan jatkamisen ja tukemaan kaikkia toimia, jotka mahdollistavat aidon demokratian palaamisen Syyriaan.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *