Korhola lokakuussa Etelä-Sudaniin hallituksen vieraaksi rauhanyhteistyön merkeissä

19.7.2010

MEP Eija-Riitta Korhola on saanut ihmisoikeusjärjestö First Step Forumin puheenjohtajan ominaisuudessa kutsun Etelä-Sudanin hallitukselta vierailla Sudanin Jubassa lokakuun 8.-9. 2010 Neuvottelujen aiheena on Etelä-Sudanin hallituksen ja FSF:n yhteistyö rauhansopimuksen toteutumisen arvioinnissa ja siviilikriisien ehkäisyssä.

Sudan on Afrikan suurin valtio, ja jakautunut arabiväestön hallitsemaan pohjoiseen ja ei-arabialaiseen etelään, jossa on myös runsaat öljyvarat. Sisällissotien rasittama maa solmi vuonna 2005 rauhansopimuksen, jonka ehtoihin kuuluu Etelä-Sudanin itsenäistymistä koskevan kansanäänestyksen järjestäminen vuonna 2011. Etelä-Sudanilla on tällä hetkellä laaja autonomia, oma hallitus ja oma presidentti, joka toimii samalla Sudanin varapresidenttinä. Ensimmäiset monipuoluevaalit 24 vuoteen järjestettiin huhtikuussa, ja ne olivat tärkeä etappi ennen ensi tammikuussa järjestettävää kansanäänestystä.

First Step Forum on kriisinhallintaan ja uskonnollisiin jännitteisiin erikoistunut poliitikkojen ja diplomaattien verkosto, jonka tunnetuimpia jäseniä ovat mm. Mart Laar ja Jerzy Buzek.

Lisää Sudanin kriisin taustoista: http://global.finland.fi/public/default.aspx?contentid=41010

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *