”Vasemmisto ja vihreät vetävät mattoa yrittäjyyden alta”

15.6.2010

EUROOPAN KANSANPUOLUEEN RYHMÄ
EUROOPAN PARLAMENTISSA (EPP)
www.kokoomusmepit.eu
www.eppgroup.eu

Euroopan parlamentin jäsenet:
Ville Itälä
Sari Essayah
Eija-Riitta Korhola

Strasbourg, 16.6.2010
Lehdistötiedote – julkaisuvapaa heti

EPP-ryhmän suomalaismepit:
"Vasemmisto ja vihreät vetävät mattoa yrittäjyyden alta"

"Itsenäisten kuljetusyrittäjien sisällyttäminen maantieliikenteen kuljettajien työaikadirektiiviin Euroopan parlamentin vasemmiston ja vihreiden johdolla on katastrofi Suomelle ja suomalaisille yrittäjille", toteavat keskustaoikeistolaisen EPP-ryhmän suomalaismepit Ville Itälä (kok.), Sari Essayah (kd.) ja Eija-Riitta Korhola (kok.). He näkevät äänestystuloksen osana vasemmiston ja vihreiden taktiikkaa heikentää pienyrittäjien asemaa.

"Kyseessä on eurooppalaisen ammattiyhdistysliikkeen ja vasemmistolaisten meppien laajempi strategia, jolla työaikasääntelyä halutaan levittää koskemaan pienyrittäjiä kaikilla teollisuudenaloilla. Sosialistiryhmä on myös välittänyt tietoja, jotka eivät aina ole olleet totuudenmukaisia. Valitettavasti he ovat nyt saaneet tuekseen EU:n eteläiset jäsenmaat, jotka haluavat turvata suurten kuljetusyritystensä kilpailuedut. On todella harmillista, että suomalaiset kuljetusyrittäjät joutuvat nyt tämän lyhytnäköisen strategian maksumiehiksi", toteaa parlamentin liikennevaliokunnan jäsen Ville Itälä.

Sari Essayah, joka on osallistunut asian käsittelyyn parlamentin työ- ja sosiaaliasioiden valiokunnan jäsenenä, yhtyy Itälän kantaan: "Yrittäjäkuljettajien muuta työaikaa kuin ajoaikaa ei olisi pitänyt rajata. Liikenneturvallisuudesta huolehditaan ajoaikoja rajoittamalla ja pakollisilla lepoajoilla, jotka koskevat kaikkia kuorma- ja linja-autonkuljettajia, myös yrittäjiä. Väsymysonnettomuuksien estämisessä parempi tulos olisi saatu voimassa olevien ajo- ja lepoaikojen tehokkaammalla valvonnalla. Nyt siis yrittäjäkuljettajien työaikarajoitusten piiriin siirtyy lastaus ja purkaminen, ajoneuvon puhdistustyö, tekninen huolto sekä mm. kuormakirjojen täyttäminen. Käsittämätöntä, sillä eihän muidenkaan yrittäjien työaikaa ole rajoitettu!"

"Yrittämisen vapauden sääntely kuljetusyrittäjiä keppihevosena käyttäen on surullista. Pitkien välimatkojen Suomessa tämä lainsäädäntö näkynee kuljetuskustannusten nousuna. Suomen hallitus ja kuljetusyrittäjät tekivät valtavasti työtä kuljetusyrittäjien pitämiseksi direktiivin ulkopuolella, saaden myös komission ja neuvoston tuen kannalleen. Tämä työ ei valitettavasti kantanut hedelmää", harmittelee Eija-Riitta Korhola.

Lisätietoja:

Ville Itälä, gsm +32-473-812 359

Sari Essayah, gsm 0400-252 999

Eija-Riitta Korhola, gsm 040-536 0326

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *