Samaan virtaan astumisesta

19.3.2010

Antiikin luonnonfilosofi Herakleitos (n 535-475 eKr) ei itse asiassa varoittanut Anneli Jäätteenmäkeä tai muutakaan ihmiskuntaa astumasta kahdesti samaan virtaan. Hän oli sitä mieltä, ettei niin voi ylipäänsä tapahtua. Herakleitoksen mielestä todellista todellisuudessa on vain muutos. Siksi virtaan astuja ei astu enää siihen samaan virtaan jossa kerran oli: ”Kaikki virtaa, mikään ei pysy paikallaan.”

Niinpä Paavo Väyrynenkään ei tee Herakleitoksen näkökulmasta minkäänlaista virhettä astuessaan Keskustan virtaan uudestaan – tuokaan virta ei ole enää sama. Me muut joudumme arvioimaan Väyrysen liikettä toiselta pohjalta.

Toivotan onnea ja menestystä kaikenlaisille päätöksille, joita tästä seuraa.

Veikkaan, että näemme Anneli Jäätteenmäen Keskustan presidenttiehdokkaana. Hän on saanut tehtävään hyvää ulkopoliittista osaamista Euroopan parlamentissa. Ja miksipä presidenttipeli ei voisi jo alkaakin – kahden vuoden päästähän vaalit ovat jo ohi.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *