Korhola ilmastopolitiikasta: EU tehnyt vääristettyyn tietoon perustuvia paniikkiratkaisuja

9.2.2010

Korhola ilmastopolitiikasta: EU tehnyt vääristettyyn tietoon perustuvia paniikkiratkaisuja

Kokoomuksen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola kritisoi EU:n ilmastopolitiikkaa byrokraattiseksi ja tehottomaksi keskustelussa Kööpenhaminan ilmastonmuutoshuippukokouksen tuloksista tänään Strasbourgissa, parlamentin päätöslauselmaesityksen pohjalta.

"Kannatin muutosesitystä, joka kehotti ottamaan huomioon äskettäiset ilmastoskandaalit. Skandaalit ovat seurauksiltaan paljon vakavammat kuin tämä talo tahtoisi uskoa. Me tarvitsemme luottamusta riippumattomaan tieteelliseen tutkimukseen, muuten politiikanteoltamme menee pohja", Korhola varoitti.

Korhola on kantanut huolta ilmastonmuutoksesta koko yli 10-vuotisen meppiuransa ajan. "Päästökauppalainsäädännössä olen aktiivisesti tavoitellut Euroopalle ilmastopolitiikkaa, joka olisi paitsi kunnianhimoista, myös järkevää, niin ettemme vain siirtäisi päästöjä paikasta toiseen. Nyt strategiamme on byrokraattinen ja tehoton. Me emme ole edelläkävijöitä eikä meidän tulisi jatkaa entiseen malliin", hän teroitti.

Korholan mielestä on pahinta, ettei EU seuraa sitä, mitä ilmastotutkimuksessa tapahtuu juuri nyt. "Olemme tehneet paniikkiratkaisuja vääristettyyn tietoon pohjautuen. IPCC:n raportin väärennykset ovat niin vakava ongelma, että meidän tulisi vaatia Rajendra Pachaurin eroa ilmastopaneelin johdosta sekä arvioida uudelleen, mitä tiedämme ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen etenemisestä ja politiikkatoimiemme tehokkuudesta", Korhola vaati.

Lisätietoja:

Eija-Riitta Korhola, p. +33 3 88.17.54.72, gsm 040-536 0326,

email: eija-riitta.korhola@europarl.europa.eu, www.korhola.com

Poliittinen avustaja Outi Teiskonlahti, p. +33 3 88.17.74.72, gsm +32 475 905.687

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *