Kööpenhaminan kokouksesta

9.2.2010

Arvoisa puhemies,

kannatin muutosesitystä 43, joka kehotti ottamaan huomioon äskettäiset ilmastoskandaalit. Nämä skandaalit ovat seurauksiltaan paljon vakavammat kuin tämä talo tahtoisi uskoa. Me tarvitsemme luottamusta riippumattomaan tieteelliseen tutkimukseen, muuten politiikanteoltamme menee pohja.

Olen kantanut huolta ilmastonmuutoksesta koko yli 10-vuotisen meppiurani. Päästökauppalainsäädännössä olen aktiivisesti tavoitellut Euroopalle ilmastopolitiikkaa, joka olisi paitsi kunnianhimoista, myös järkevää, niin ettemme vain siirtäisi päästöjä paikasta toiseen. Nyt strategiamme on byrokraattinen ja tehoton. Me emme ole edelläkävijöitä eikä meidän tulisi jatkaa entiseen malliin.

Pahinta on, ettei EU seuraa sitä mitä ilmastotutkimuksessa tapahtuu juuri nyt. Olemme tehneet paniikkiratkaisuja vääristetyyn tietoon pohjautuen. IPCC:n raportin väärennykset ovat niin vakava ongelma, että meidän tulisi vaatia Rajendra Pachaurin eroa ilmastopaneelin johdosta, sekß arvioida uudelleen mitä me tiedämme ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen etenemisestä ja politiikkatoimiemme tehokkuudesta siihen nähden.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *