Kristittyjen vainoista Malesiassa ja Egyptissä

20.1.2010

Arvoisa puhemies,

Olemme kuulleet useilta lähteiltä huolestuttavia uutisia kristittyihin kohdistuneista rikoksista Egyptissä ja Malesiassa.

Malesian osalta haluaisin ensinnäkin ilmaista syvän huolemme kirkkoihin kohdistuneista hyökkäyksistä perinteisesti suvaitsevaisessa ja maltillisessa maassa. Ja toiseksi, haluan nostaa esiin islamilaisten kansalaisjärjestöjen esimerkillisen työn uskonnollisen suvaitsevaisuuden puolesta.

Malesian pääministerin lausunnot liittyen "Allah" -sanan käyttämisen kieltämiseen kristityiltä rohkaisivat julkiseen tyytymättömyyden osoittamiseen kristittyjä yhteisöjä kohtaan. Islamilaisten kansalaisjärjestöjen esimerkillinen suhtautuminen ja jyrkkä julkinen kanta ministerin lausuntoihin on kuitenkin rauhoittanut tilannetta. On ikävää, ettemme saaneet kirjattua sitä yhteiseen päätöslauselmaamme, sillä mielestäni huomioimme täällä liian harvoin myönteisiä asioita. Eikö muslimeja sovi myös kiittää, kun aihetta on?

Uskonnollista suvaitsevaisuutta täytyy edistää sekä poliittista valtaa pitävien taholta että ruohonjuuritasolla. On yhtälailla tärkeää havahtua laiminlyönteihin kuin huomioida edistysaskeleet ja tarjota tukea niihin.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *