Korhola palkittiin vuoden meppinä

2.11.2009

yk9i6tvjlutmoyx8

Korhola sai ääniennätyksen ja palkittiin vuoden meppinä

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola on valittu vuoden 2009 ansioituneimmaksi mepiksi "MEP Awards" -palkintogaalassa energiapolitiikastaan. Hän on ensimmäinen suomalainen "vuoden meppi" -palkinnon saaja ja sai ennätysmäärän ääniä. Korhola on ollut jäsenenä mm. Euroopan parlamentin ympäristövaliokunnassa, teollisuus-, tutkimus- ja energiavaliokunnassa (ITRE) sekä väliaikaisessa ilmastonmuutosvaliokunnassa (CLIM). Hän on myös vastannut Euroopan kansanpuolueen EPP:n kannasta sekä ilmastonmuutokseen että energiapolitiikkaan.

Korhola arvelee tunnustuksen tulleen ennen muuta ilmastopaketin kanssa tehdystä työstä päätökaupan parissa. "Olen nöyränylpeä valinnastani, etenkin kun meppikollegani ovat minut keskuudestaan valinneet. Työ on kuitenkin vielä kesken, ja tuleva Kööpenhaminan ilmastokokous tulee osoittamaan kuinka paljon", Korhola summaa.

The Parliament Magazine -lehti valitsee joka vuosi ansioituneimman Euroopan parlamentin jäsenen 12 eri kategoriassa: maatalous, kulttuuri ja koulutus, kehitys, talous- ja raha-asiat, työllisyys ja raha-asiat, energia, ympäristö, terveys, oikeus ja kansalaisvapaudet, tutkimus ja innovaatiot, kauppa sekä liikenne. Lehden päätoimittajan mukaan äänestysaktiivisuus oli korkeampi kuin koskaan aikaisemmin – yli puolet mepeistä käytti äänioikeuttaan – ja Korhola sai kaikista ehdokkaista ääniä eniten.

Energia-asiat ovat ehdottomasti kuuluneet haasteellisen vuoden 2009 tärkeimpien kysymysten joukkoon.

Palkinnot luovutettiin Brysselissä 3. marraskuuta.

Lisätietoja: http://design1.dods.co.uk/mepawards/

Lisätietoja:

Eija-Riitta Korhola, gsm 040 5360326, email: eija-riitta.korhola@europarl.europa.eu, www.korhola.com

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *