Korhola Vanhaselle: Suunnitelma B:n puuttuminen on huonoa politiikkaa

21.9.2009

Lehdistötiedote 22.09.09 julkaisuvapaa

Korhola Vanhaselle: Suunnitelma B:n puuttuminen on huonoa politiikkaa

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, MEP Eija-Riitta Korhola ihmettelee pääministeri Matti Vanhasen lausuntoa, jonka mukaan Kööpenhaminan ilmastokokouksessa ei pitäisi olla mitään suunnitelmaa B.

– Lausunto edustaa melkoista tietämättömyyttä ilmastopolitiikan monimutkaisuudesta ja eri vaihtoehtojen kirjosta. Olisi hyvinkin suotavaa etsiä ilmastosopimuksen pohjaksi aivan muuta lähestymistapaa kuin mitä Kioto-malli edustaa.

– Kioto on osoittautunut täysin tehottomaksi, sillä talouden hiili-intensiivisyys ei ole laskenut sen ratifioineissa maissa. Ensimmäisen kauden Kioto-tavoitteisiin on päästy vain sattumalta laman ansiosta, eikä kenenkään pitäisi olla niin naiivi että laskee sen ilmastosopimuksen ansioksi.

– Siksi jatkaminen samalta pohjalta on riskialtista, ja Plan B on sen vuoksi toivottava. On vain hyvä että esimerkiksi USA ja Japani tavoittelevat tehokkaampia keinoja.

Korhola vetoaa tiedelehti Naturen tuoreeseen artikkeliin, jossa nimenomaan suositellaan suunnitelmaa B, globaalien neuvotteluiden keventämistä siten että yritetään vähemmän sitovia sopimuksia ja tehokkaampia toimia pienemmällä joukolla.

Lisätietoja ER Korhola 040 5360326

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *