Korhola: Tieteelliset raportit huomioitava ilmastotavoitteissa

10.3.2009

EUROOPAN KANSANPUOLUEEN JA
EUROOPAN DEMOKRAATTIEN RYHMÄ
EUROOPAN PARLAMENTISSA (EPP-ED)
www.kokoomusmepit.eu
www.epp-ed.eu

Eija Riitta KORHOLA
Euroopan parlamentin jäsen
Strasbourg, 11.3.2009
Lehdistötiedote – julkaisuvapaa heti

Korhola: Tieteelliset raportit huomioitava ilmastotavoitteissa

"Ilmastonmuutosta koskevassa päätöslauselmassa EU:a kehotetaan tavoittelemaan aktiivisesti sellaista ilmastosopimusta, jossa otetaan huomioon viimeiset tieteelliset raportit. Siinä kehotetaan myös varmistamaan, että tavoitteet ovat yhdenmukaisia uusimman tieteellisen tiedon kanssa", totesi Eija-Riitta Korhola (kok) parlamentin keskustellessa Kööpenhaminan ilmastokokoukseen valmistautumisesta.

Korholan mielestä tämä on huomattavasti terveempi lähtökohta kuin parlamentin viimekeväinen yritys holhota tieteellisiä tutkimustuloksia ja tuomita kriittiset tulkinnat. "Ymmärrän kyllä, että nyt oletetaan tutkijoiden tarjoavan yhä hälyttävämpiä tutkimustuloksia. Näin voi ollakin, mitä tulee päästöjen kasvuun, sillä ne ylittävät kaikki ennusteet", Korhola arvioi.

"Sen sijaan aivan uusimmat, laajat ja arvovaltaisilla tahoilla julkaistut tutkimukset osoittavat samaa kuin havaitut lämpötilasarjatkin: juuri nyt lämpötila ei seuraa loogisesti päästöjen kasvua. Siinä missä viime vuosisadalla lämpötila nousi 0,7 astetta, tällä vuosikymmenellä se onkin viilentynyt", Korhola jatkoi.

"Me emme vielä tiedä, mitä tämä käytännössä tarkoittaa, ja onko kyse trendistä vai poikkeamasta. Aikasarja on liian lyhyt johtopäätösten tekoon ja siihen, että aiempi lämpeneminen voitaisiin huoletta ohittaa. Varmaa tietoa ei vielä ole. Tärkeää kuitenkin on, ettemme ideologisista syistä tai poliittisen ylpeyden merkeissä sulje silmiämme uusimmalta tieteelliseltä tutkimukselta." Korhola varoitti

Korholan mukaan hyödyllisiksi tiedettyihin toimenpiteisiin kannattaa satsata joka tapauksessa. "Energiaa on säästettävä, energiaomavaraisuutta kasvatettava, tappavia hiukkaspäästöjä karsittava ja saastumista torjuttava. Siksi sellaiset ilmastonmuutosta torjuvat toimet, jotka ovat linjassa kiistattomien tavoitteiden kanssa, ovat kaikissa tapauksissa välttämätön satsaus tulevaisuuteen. Yksipuolinen, byrokraattinen, kallis ja tehoton ilmastovauhtisokeus sen sijaan on yhä kyseenalaisempaa", painottaa Korhola.

Lisätietoja:
Eija-Riitta Korhola, p. +33 3 88.17.54.72, gsm 040-536.0326, www.korhola.com
Email: eija-riitta.korhola@europarl.europa.eu

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *