Korhola: Elvytys kohdistettava erityisesti koulutukseen ja tutkimukseen

25.1.2009

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola ehdottaa elvytyksen kohdistamista erityisesti koulutukseen, korkeakouluihin ja tutkimukseen.

"Rakentamiseen ja liikkumisinfrastruktuurin sijoitettavat elvytysrahat ovat luonteeltaan staattisia ja säilyttäviä, eivätkä ne juurikaan kanavoi innovaatioita, uusia hankkeita tai säteile muille aloille. Perinteiseen infrastruktuuriin kohdistunut elvytys ei lisää talouden tervettä, aitoa uudistumista ja uuden dynamiikan syntymistä", Korhola varoittaa.

"Tutkimuksen ja kehityksen alalle suunnattavat rahat ja hankkeet generoivat uusia innovaatioita ja säteilevät useille yhteiskunnan ja yrityselämän sektoreille. Ne luovat myös uskoa ja toivoa nuorille ja koulutetuille ihmisille. Kyseessä olisi aivan toisenlainen satsaus tulevaisuuteen: sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin ja herättää toivoa. Lisäksi T&K-aloilla naisilla on merkittävä ja kasvava rooli", Korhola painottaa.

Korhola viittaa USA:n presidentin Obaman virkaanastujaispuheessaan antamaan lupaukseen investoida koulujen ja yliopistojen työskentelytiloihin, laboratorioihin ja kirjastoihin. Samaa linjaa tarvitaan Korholan mielestä myös meillä, sillä "yliopistojen ja tutkimuslaitosten perusinfrastruktuuri ja erityisesti fasilitointi sekä tutkimusympäristöjen ja laboratorioiden instrumentointi on Suomessa retuperällä."

Korhola puhui aiheesta lauantaina Helsingin Kokoomuksen naisten 90-vuotisjuhlassa.

Lisätietoja:

Eija-Riitta Korhola, gsm 040 5360326, email: eija-riitta.korhola@europarl.europa.eu, www.korhola.com

Poliittinen avustaja Outi Teiskonlahti, p. +32 2 283.7472, gsm. +32 475 905.687

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *