Korhola Poznanin ilmastokokouksessa 10.-13.12.08

8.12.2008

MEP Eija-Riitta Korhola osallistuu europarlamentin delegaatiossa YK:n ilmastokokoukseen Puolan Poznanissa 10.-13. joulukuuta. Europarlamentin ympäristövaliokunnan ja väliaikaisen ilmastonmuutosvaliokunnan jäsen Korhola oli mukana myös edellisissä Milanon, Buenos Airesin, Montrealin, Nairobin ja Balin kokouksissa.

Korholan mukaan tärkein haaste vastaisissa ilmastokokouksissa olisi kiireellisesti kartoittaa Kioto-lähestymistavan heikkoudet kun valmistaudutaan Kööpenhaminan kokoukseen vuoden päässä. Siihen mennessä on määrä odottaa selkeää esitystä uuden kansainvälisen ilmastosopimuksen pohjaksi. Korholan mukaan EU:n tulisi henkisesti varautua siihen, ettei se ole enää ilmastopolitiikan edelläkävijä: "Koska USA sai Balilla lupauksen uudesta neuvotteluraiteesta, jossa haetaan selkeää vaihtoehtoa Kioto-lähestymistavalle, voi odotta että kiinnostavimmat uudet vaihtoehdot esitetään G8-maiden ja AP 7-maiden suunnalta".

"Emme voi puhua kunnianhimoisesta ilmastopolitiikasta ellemme saa näköpiiriin sopimusta, jossa päästövähennysten rintama laajentuu kattamaan suurimmat päästäjät ja päästöjen kasvattajat oikeudenmukaisin pelissäännöin. Kenenkään ei pitäisi mainostaa menestykseksi neuvotteluja, jos edelleen vain neljäsosa päästöistä kuuluu vähennysten piiriin."

"Kioton sopimusta en ole osannut enää pitkään aikaan pitää hyödyllisenä. Paitsi että, se on osoittautunut tehottomaksi ja byrokraattiseksi, se on tuudittanut maailman tietynlaiseen ilmasto-ortodoksiaan ja hyydyttänyt keskustelun tehokkaammasta ilmastopolitiikasta", Korhola moittii: "Vain poliittisena tahdonilmauksena sillä on arvoa."

Fil.lis. Eija-Riitta Korhola valmistelee väitöskirjatutkimusta ilmastopolitiikasta Helsingin yliopiston teoreettisen filosofian laitokselle. Hän on Euroopan kansanpuolueiden energia- ja ilmastovastaava sekä on vastannut parlamentin suurimman ryhmän EPP-ED:n päästökauppakannasta.

Lisätietoja Eija-Riitta Korhola 040 5360326

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *