Kadonneen Maddyn vanhemmat Korholan vieraina

16.6.2008

Toukokuussa 2007 kadonneen Madeleine McCannin vanhemmat Gerry ja Kate McCann tulivat henkilökohtaisesti kiittämään Eija-Riitta Korholaa lapsikaappaus hälytysjärjestelmää koskevan kirjallisen kannanoton tukemisesta. Korhola lupasi myös auttaa heitä kannanoton läpiviemisessä Euroopan parlamentissa.

"Kannanotto peräänkuuluttaa Euroopan laajuista hälytysjärjestelmää, jonka avulla tieto kadonneesta lapsesta kulkisi välittömästi tiedotusvälineille, rajaviranomaisille sekä tulli- ja lainvalvontatahoille. Näille tulisi toimittaa tiedot ja kuva kadonneesta lapsesta sekä katoamisesta ja mahdollisista epäillyistä, vihjepuhelinnumero mukaan lukien", Korhola selventää. "Kysymys olisi siis EU-maiden hätäyhteistyöstä kadonneiden lasten löytämiseksi – tarvetta on, sillä EU-maissa kaapataan ja katoaa vuosittain tuhansia lapsia."

Yhdysvalloilla on jo vastaavan kaltainen järjestelmä Amber Alert, jonka avulla on löydetty 80% lapsista 72 tunnin kuluessa katoamisesta. EU-maista vain Belgialla, Tanskalla, Ranskalla ja Portugalilla on Yhdysvaltain kaltainen järjestelmä kadonneiden lasten löytämiseksi. Kadonneita lapsia koskeva EU:n vihjepuhelinnumero 116 000 ei ole vielä lyönyt itseään läpi.

Kirjallisen kannanoton tulee saada taakseen vähintään puolet Euroopan parlamentin jäsenistä, jotta se voitaisiin hyväksyä parlamentin viralliseksi kannaksi. Kannanotto raukeaa kolmen kuukauden kuluessa, mikäli puolet jäsenistä ei allekirjoita sitä. Tällä hetkellä nimiä on koossa 225 – ja 117 allekirjoitusta tarvitaan vielä 21.7 mennessä.

Korhola sanoo kunnioittavansa sitä, että McCannit ovat jaksaneet kanavoida osan suurta suruaan ja tuskaansa toiminnaksi. "Näin he voivat muuttaa maailmaa: heidän henkilökohtainen tragediansa voi koitua jonkun toisen lapsen ja tämän vanhempien pelastukseksi."

Lisää tietoa aiheesta sekä Korholan ja McCannien tapaamisesta Korholan blogi-kirjoituksessa 17.6.2008

Lisää tietoa aiheesta sekä Korholan ja McCannien tapaamisesta Korholan blogi-kirjoituksessa 17.6.2008

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *