Korhola Balin ilmastokokouksessa 12.-15.12.

9.12.2007

MEP Eija-Riitta Korhola osallistuu europarlamentin delegaatiossa YK:n ilmastokokoukseen Balilla 12.-15. joulukuuta. Europarlamentin ympäristövaliokunnan ja väliaikaisen ilmastonmuutosvaliokunnan jäsen Korhola oli mukana myös edellisissä Milanon, Buenos Airesin, Montrealin ja Nairobin kokouksissa.

Korholan mukaan tärkein haaste vastaisissa ilmastokokouksissa olisi arvioida nykyisten toimien tehokkuutta kun Kioton sopimukselle etsitään jatkoa. "Emme voi puhua onnistumisesta, ellemme saa näköpiiriin sopimusta, jossa päästövähennysten rintama laajentuu kattamaan suurimmat päästäjät ja päästöjen kasvattajat. Päästöjen vähentämisellä on kiire, eikä kenenkään pitäisi mainostaa menestykseksi neuvotteluja, jos edelleen vain neljäsosa päästöistä kuuluu vähennysten piiriin."

Korhola arvioi, että Balin kokouksen lennoista kertyy noin 23 000 ylimääräistä hiilidioksiditonnia. "Jos osallistujia on noin 15 000 ja jos edestakainen matka on keskimäärin 10 000 kilometriä, se merkitsee keskimäärin 1,54 tonnia osallistujaa kohden."

"Tällä en yritä osoittaa kokousta tarpeettomaksi tuhlaukseksi vaan muistuttaa poliittisesta vastuustamme saada aikaan konkreettisia tuloksia. Oma matkani on 21 000 kilometriä, jonka aion hyvittää satsaamalla kehitysmaiden ilmastohankkeisiin Kirkon Ulkomaanavun kautta."

Lisätietoja Eija-Riitta Korhola 040 5360326

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *