Uskonnonvapaudesta Lähi-idässä ja muualla maailmassa

Arvoisa puhemies,

joka päivä päätöslauselmassa mainitut rauhaa rakastavat kristityt joutuvat sekä systemaattisen sorron uhriksi että sijaiskärsijöiksi kriiseissä, joihin eivät ole osallisia. Tämä on tietysti täysin tuomittavaa ja välttämätöntä nostaa esille.

Jotta kristittyjen asemaa voitaisiin todella parantaa, on kuitenkin tärkeä ymmärtää ongelmat osana laajempaa kokonaisuutta. Kristittyjen tavoin vaikeuksissa ovat monissa maissa myös muslimit, buddhalaiset, hindut, juutalaiset, sikhit, ahmadit. Lista on pitkä.

Uskonnonvapaus on avain ihmisoikeuksia ja kansalaisvapauksia kunnioittavaan yhteiskuntaan. Kokemukset ihmisoikeustyöstä osoittavat, että uskonnonvapaus on jonkinlainen lakmustesti ja metaoikeus, jonka toteutuminen on käytännössä muiden ihmisoikeuksien olemassaolon edellytys ja joka kuvastaa koko yhteiskunnan kuntoa: jos yhteiskunta alkaa sairastaa, se näkyy ensimmäisenä juuri rajoituksina uskonnonvapaudessa ja erityisesti uskonnollisten vähemmistöjen asemassa. Tästä syystä meidän on ilmaistava vahva tuki YK:n yleiskokouksen päätöslauselmalle uskonnonvapaudesta.

On huomionarvoista, että monissa maissa, kuten Pakistanissa ja Indonesiassa, uskonnolliset yhteisöt ponnistelevat yhteisvoimin uskonnonvapauden ja vähemmistöjen suojan puolesta. Itse uskonto on siis myös ratkaisu: pluralistinen, avoin uskontojen dialogi johtaa aina jännitteiden vähenemiseen, uskonnonvapauden ja koko yhteiskunnan hyvään.

Share Button

16 kommenttia artikkeliin “Uskonnonvapaudesta Lähi-idässä ja muualla maailmassa

  1. I wanted to thank you for this wonderful read!! I certainly enjoyed every bitof it. I have you saved as a favorite to look at new stuff you post…

  2. Very well written article. It will be helpful to anyone who employess it, including myself. Keep doing what you are doing – for sure i will check out more posts.

  3. hello!,I love your writing so much! proportion we communicatemore about your article on AOL? I requirean expert on this house to solve my problem. Maybe that’s you!Having a look ahead to look you.

  4. Hello there! I simply would like to offer you a bigthumbs up for the great info you have here on this post.I’ll be coming back to your blog for more soon.

  5. amoxicillin a45 amoxicillin cephalexin can i drink wine while taking amoxicillin what is the difference between amoxicillin and ampicillin

  6. Heya i am for the first time here. I came across this board and I in finding It really helpful & it helped me out much. I am hoping to offer something again and aid others like you aided me.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *