Korhola parlamentin kannasta biopolttoaineisiin: suuri laiva kääntyy nyt liian hitaasti

24.9.2007

EUROOPAN KANSANPUOLUEEN JA
EUROOPAN DEMOKRAATTIEN RYHMÄ
EUROOPAN PARLAMENTISSA (EPP-ED)
www.epp-ed.eu

Eija Riitta KORHOLA
Euroopan parlamentin jäsen
Strasbourg, 26.9.2007
Lehdistötiedote – julkaisuvapaa heti

Korhola parlamentin kannasta biopolttoaineisiin:
Suuri laiva kääntyy nyt liian hitaasti

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola on pettynyt Euroopan parlamentin eilen hyväksymään oma-aloitemietintöön uusiutuvia energialähteitä koskevasta etenemissuunnitelmasta.

"Mietinnössä parlamentti suhtautuu myönteisesti siihen, että EU on asettanut sitovan tavoitteen nostaa biopolttoaineiden osuus 10 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä. Syksyn aikana julkaistun uuden tutkimustiedon valossa tavoite on yksinkertaisesti järjetön: biopolttoaineista ei näytä olevan torjumaan ilmastonmuutosta – päinvastoin", Korhola toteaa.

"Ilmaston kannalta on huono asia, että tieteen tuottamaa informaatiota ei kyetä hyödyntämään tehokkaasti päätöksenteossa. Suuri laiva kääntyy nyt liian hitaasti", Korhola harmittelee.

Korholan mukaan parlamentin tuki sitovalle tavoitteelle on taas valitettava esimerkki siitä, että ilmastonmuutoksen torjumisessa keinot on nostettu tavoitteiden asemaan. "Poliitikkojen ei tulisi tarrautua keinoihin fundamentalisesti", hän varoittaa.

Korhola viittaa OECD:n tuoreeseen tutkimukseen ja Science- ja Atmospheric Chemistry and Physics -lehdessä julkaistuihin artikkeleihin biopolttoaineista.

Lisätietoja:
Eija-Riitta Korhola, p. +33 3 88.17.54.72, gsm 040-536.0326, www.korhola.com
Email: eija-riitta.korhola@europarl.europa.eu
Poliittinen avustaja Miikka Nieminen, p. +33 3 88.17.54.72, gsm +32 473 39.22.88

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *