KORHOLA: OECD:n huoli biopolttoaineista perusteltu

10.9.2007

EUROOPAN KANSANPUOLUEEN JA
EUROOPAN DEMOKRAATTIEN RYHMÄ
EUROOPAN PARLAMENTISSA (EPP-ED)
www.epp-ed.eu

Eija-Riitta KORHOLA
Euroopan parlamentin jäsen
Bryssel, 11.9.2007
Lehdistötiedote – julkaisuvapaa heti

KORHOLA: OECD:n huoli biopolttoaineista perusteltu

Euroopan parlamentin jäsen Eija-Riitta Korhola yhtyi OECD:n tänään julkaiseman tutkimuksen huoleen siitä, että biopolttoaineiden valtiontuet voivat johtaa ruuan hinnan nousuun ja metsille aiheutettuun vahinkoon samalla, kun niiden käytön merkitys ilmastonmuutoksen torjunnassa voi olla arvioitua pienempi. "OECD:n esittämä huoli on aivan perusteltu, etenkin kun tieteellistä näyttöä biopolttoaineiden hyödystä kasvihuoneilmiön kannalta ei juuri ole – pikemminkin päinvastoin, kun ottaa huomioon niiden kasvatuksen vaikutuksen maaperän ja veden laatuun", Korhola totesi.

Hän viittasi myös vastikään julkaistuun Science -lehden artikkeliin (317/2007), joka on vakava puheenvuoro aiheesta: "Science -lehden artikkeli ja OECD:n tutkimus osoittavat mielestäni selvästi, että EU hätiköi maaliskuisessa päätöksessään biopolttoaineiden osalta. Ajan myötä huomataan, että päätös nostaa uusiutuvien energianlähteiden osuus nopeasti viidennekseen energiantuotannosta oli hätiköity ja uhkaa jatkossa ympäristöä metsien ylihakkuiden muodossa. Myös meille kaikille tärkeän Itämeren kannalta EU:n kymmenen prosentin tavoitteen noudattaminen tietäisi vain lisää huonoja uutisia."

Korhola toivoikin, että maaliskuisten EU-päätösten toimeenpanon kanssa Suomessa harjoitettaisiin todellista malttia. "Uskonkin, että näitä päätöksiä joudutaan vielä miettimään uusiksi tiedon lisääntyessä. Sama koskee päätöstä uusiutuvista energianlähteistä – toivon todellakin, ettei kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen lähde romuttamaan Suomen hyvin toiminutta järjestelmää syöttötariffikaavailuilla vaan malttaa katsoa, mitä EU:ssa tapahtuu", vaati Korhola.

Eija-Riitta Korhola on Kokoomuksen varapuheenjohtaja ja toimii Euroopan kansanpuolueen (EPP) ilmastovastaavana. Hän on myös jäsenenä Euroopan parlamentin ilmastonmuutosta käsittelevässä valiokunnassa ja on parhaillaan EPP-ED -ryhmän raportoija energiatilastodirektiivissä sekä Balin ilmastokokousta pohjustavassa päätöslauselmassa.

Liitetiedostossa OECD:n tänään julkistama tutkimus.

Lisätietoja:
Eija-Riitta Korhola MEP, puh: +32 2 2847472
Miikka Nieminen poliittinen avustaja, puh: +32 473 392288
email: eija-riitta.korhola@europarl.europa.eu

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *