Kiehuvaa ja jäistä

11.2.2007

Kommentoin noin viikko sitten Uudenmaan vaalikyselyn tuloksia, mutta tänään kuulin aiheesta lisää. Olin Lohjalla Kokoomuksen vaaliständillä, ja paikallinen Kokoomuksen kansanedustajaehdokas Jussi Patinen kertoi minulle viikon takaisesta kyselystä aivan omituisen seikan.

Sen kyllä tiesinkin, että tutkimuksessa oli tiettyjä berlusconimaisia piirteitä: Kokoomuksen ehdokas Eero Lehti omistaa merkittävästi sekä tutkimuksen tilaavaa tahoa että sen toteuttaneen tahon. Mutta sitä en tiennyt, että kaikkia ehdokkaita ei kyselyssä edes mainittu. Niinpä omistajatutkimus, joka – ei aivan yllättäen – veikkasi omistajaansa läpimenijäksi, joutuu vähintäänkin outoon valoon – niin myös media, joka sitä varsin kritiikittömästi siteerasi. Millä perusteella kyselyn ehdokkaat valittiin? Ei ihme, etteivät viime viikolla taivastelemani Raakel Lignell tai Markus Torkki tai kyseinen Patinen siinä mitenkään näkyneet. En antaisi tapahtuneelle korkeita tyylipisteitä.

Lehti on ehtinyt kiehuttaa Kokoomusta jo yt-lain kannanotoillaan ja puheillaan kiinalaisista vinosilmistä, kuten päivän lehdestä saattoi päätellä. Puoluesihteeri Taru Tujunen huokasi iltapäivälehdessä niin syvään, että sen melkein kuuli.

Lauantaina pidin myös Kokoomusnuorille ympäristökoulutusta mökillämme – leivoin jopa laskiaispullia vieraiden kunniaksi. Mukava iltapäivä, joka päättyi saunomiseen ja tietenkin avantouintiin.

Illalla myöhään käväisimme Husky Rescuen keikalla Tavastialla. Nautinnollista kuultavaa jälleen kerran, Reeta oli kerrassaan vahva.

Sunnuntai oli unelmien täyttymys. Vaikka vaalien alla viikonloput ovat pirstaleisia, yksi riittävän mukava päivä hyvittää kaiken matkustelun. Saimme koko perheen koolle mökille, ja avantouinti saunomisen lomassa jatkui. Keksimme Aten kanssa myös, miten hauskaa avantouinnin lisäksi on uimapukulenkkeily jäällä.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *