Neuvosto vastasi Korholan kysymykseen koskien Intian ja EU:n keskusteluja ihmisoikeuksista

17.12.2006

KIRJALLINEN KYSYMYS E-4472/06
esittäjä(t): Eija-Riitta Korhola (PPE-DE)
neuvostolle

Aihe: Intian ja EU:n keskustelut ihmisoikeuksista

EU:n ja Intian huippukokous pidetään lokakuun puolessa välissä. Esityslistalla on tärkeitä asioita kuten kauppapolitiikka, ilmasto- ja energiakysymykset sekä yhteistyö tieteen ja energian alalla, mutta ihmisoikeuskysymykset näyttävät jääneen huomiotta.

Milloin ja missä neuvoston suunnitelmien mukaan Intia ja EU keskustelevat ihmisoikeuksista? Jos päivämäärää ei ole vahvistettu, aikooko neuvosto asettaa asian etusijalle?

E-4472/06
Vastaus
(11. joulukuuta 2006)

EU:n ja Intian seitsemäs huippukokous pidettiin Helsingissä perjantaina 13. lokakuuta 2006.

Ihmisoikeuskysymyksiä käsiteltiin huippukokouksessa useissa vaiheissa. Tämä käy ilmi yhteisestä julkilausumasta (kohta 7), jossa todetaan seuraavaa: "Sekä EU että Intia ovat sitoutuneet vaalimaan ihmisoikeuksia ja perusvapauksia. Kumpikin osapuoli jatkaa tasavertaisuuden ja keskinäisen kunnioituksen hengessä vuoropuhelua ihmisoikeuksista monenvälisissä ja kahdenvälisissä yhteyksissä."

Tätä ihmisoikeuksia koskevaa vuoropuhelua käydään YK:n ihmisoikeusneuvoston sekä säännöllisen kahdenvälisen vuoropuhelun puitteissa. Ihmisoikeuksia koskevan kahdenvälisen vuoropuhelun edellinen kierros järjestettiin New Delhissä 1. joulukuuta 2005 ja viimeisin 30. marraskuuta 2006 niin ikään New Delhissä.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *