Lehmä Jeesukselle

21.12.2006

thumb___pic000935

Mökki odottaa joulunviettäjää

Jouluna annetaan lahjoja, enkä kuulu tuon käytännön moittijoihin. Niitä on ilo antaa ja ilo saada. Joka joulu mietin myös, mitä erityistä voisi antaa syntymäpäivänsankarille. Vaikea tehtävä: mitä antaa miehelle, jolla on kaikkea.

Hän itse helpotti kuitenkin joululahjapulmaa sanomalla, että kaiken, minkä te olette tehneet yhdelle näistä vähäisimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle. (Matt.25:40)

”Minun oli nälkä, ja te annoitte minulle ruokaa. Minun oli jano, ja te annoitte minulle juotavaa.”

Siksi ajattelin, että tänä vuonna voisi antaa vaikka lehmän Jeesukselle. Joku köyhä perhe saisi kantturan, joka elättäisi sitä maidollaan.

Kirkon Ulkomaanavun sivuilta http://www.kua.fi/toisenlainenlahja/ en löytänytkään lehmää mutta koko joukko muita lahjoja löytyi. Pukinkonttiimme tarttui mm. sikoja, kanaparvi, moskiittoverkkoja ja koulutusta. Minua ilahdutti ajatus, että voisin antaa puusepän koulutuksen ja työkalupakin jollekin nuorelle ihmiselle. Nasaretin puuseppä varmaan arvostaisi käden taitojen ylläpitämistä.

Näitä kehitysmaiden ihmisille annettuja lahjojahan voi omistaa paitsi Jeesukselle itselleen, myös muille ihmisille. Hankalaa on vain, jos joku haluaa vaihtaa lahjansa: ”Sikani on väärää kokoa, voinko vaihtaa sen.”

Hyvää joulua kaikille ystäville ja rakkaille! Kiitos kaikille, jotka olette jaksaneet lukea juttujani ja antaa palautetta. Vetäydyn nyt joulutauolle, maalle torppaan, netin ulottumattomiin. Joulurauhaa sieluillenne, kunnia Jumalalle korkeuksissa ja maassa rauha ihmisten kesken, joita Hän rakastaa.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *