Korhola Nairobin ilmastokokouksessa Lehdistötiedote

13.11.2006

MEP Eija-Riitta Korhola on suomalaisjäsenenä europarlamentin kymmenjäsenisessä delegaatiossa, joka osallistuu Keinian Nairobissa YK:n ilmastokokoukseen marraskuun 14.-17. päivä. Korhola oli mukana myös edellisissä Milanon, Buenos Airesin ja Montrealin kokouksissa.

Korholan mukaan tärkein haaste vastaisissa ilmastokokouksissa olisi rehellisesti arvioida nykyisten toimien tehokkuutta. "Kioto on poliittisesti tärkeä symboli, mutta se on auttamattoman tehoton. Tähän ilmastopolitiikan reittiin ei ole viisasta hirttäytyä liian pitkäksi ajaksi, jos laajempaa rintamaa ei Kioton keinoin saada. Päästöjen vähentämisellä on kiire, eikä kenenkään pitäisi mainostaa menestykseksi neuvotteluja, jos edelleen vain neljäsosa päästöistä kuuluu vähennysten piiriin."

Korholan mukaan vaatimukset yksipuolisista päästörajojen kiristämisestä ovat vastuuttomia, ellei yhtä aikaa puhuta yhtä tiukasti rintaman laajentamisesta. "Muuten syntyy illuusio, että edistytään – samalla kun mennään sekä ympäristön että talouden kannalta tuhoa kohti. "

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *