Bulgarian ydinvoimalayksikön sulkemisesta

29.11.2006

Arvoisa puhemies, annan tämän äänestysselityksen paitsi omasta myös kollegani Piia-Noora Kaupin puolesta

Minun on pahoitellen todettava kaksi seikkaa Van Ordenin mietinnön äänestystä koskien.

On ensinnäkin valitettavaa, että kesken äänestystä kollega Harms antoi väärää tietoa muutosesityksestämme. Jääköön se painamaan hänen kunniantuntoaan, se oli väärin.

Toisekseen on valitettavaa, että te, arvoisa puhemies, ette pyynnöistä huolimatta antanut tilaisuutta korjata väärää tietoa. Koska äänestystulos oli äärimmäisen täpärä, minulla on kiusaus ajatella, että tulos olisi voinut olla toinen ilman väärää informaatiota.

Olen itsekin tässä salissa aiemmin todennut, että emme pyydä tehdyn sopimuksen perumista vaan sen tarkistamista ajankohtaisten tietojen valossa, jotta voitaisiin joustaa sulkemispäivän kanssa. Sulkeminen voidaan kompensoida vain osin, ja se tapahtuu ligniittivoimalla, likaisimmalla mahdollisella energialähteellä.

Näin ollen vihreiden muutosesityksessä peräämiä tukirahoja käytetään siirtymiseen puhtaammasta teknologiasta likaisempaan. Jälleen kerran vihreiden toimet edistävät ilmastomuutoksen kiihdyttämistä, ei sen hillitsemistä.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *