Bikineissä sateella

28.11.2006

Ei ole mikään ihme, että blogissa tulee kahden viikon tauko, jos tahti on mikä on. Nairobista tulin Suomeen myöhään perjantai-iltana 17.11. Viikonloppuna ehdin piipahtaa mökillä, mutta maanantaina meno jatkui: Brysseliin, tiistaina Lontoon kautta Barbadokselle Afrikan, Karibian ja Tyynen meren maiden ja EU:n yhteiskokoukseen. Torstaina takaisin kotimatkalle, perjantaina pääsin kotiin, ja tällä kertaa ehdin poikani synttäreille. (Vuosi sitten samasta kokouksesta palatessa oli kova paikka missata sankarini päivä.) Lauantain olin Joensuussa Korva-kiertueella, sunnuntaina mökillä ja maanantaina alkoivat taas normaalirutiinit Brysselissä.

thumb___pic000912

Kokoukseen lähtiessä katselin, että voisi sitä altaallakin viihtyä

Barbados poliitikon matkakohteena on tietenkin vähän siinä ja siinä. Saksalaiset ja englantilaiset kollegani saivatkin tuta lehdistön paheksuntaa. He olivat tulleet paikalle jo viikonloppuna, mistä syystä ehtivät istahtaa altaallekin. Siitähän sai herkullisia kuvia.

Puolustukseksi ei voi sanoa kuin että jossakinhan nämä kokoukset pitää aina pitää, ja systeemi on tasapuolinen: vuoroin ollaan kehitysmaissa, vuoroin Euroopassa. Miksei Euroopassa nostettu meteliä, kun olimme vaikkapa Wienissä tai Edinburghissa – skoteillekin turismi on tärkeä seikka? Mitä kehitysmaiden ihmiset sanoisivat, jos he eivät koskaan pääsisi isännöimään tällaista tärkeää kokousta? Tähän Barbadoksen ministerikin kiinnitti huomiota kohusta tuohtuneena.

Mutta tähän saa tottua. Kun poliitikot lennätetään veronmaksajien rahoilla kokouksiinsa, toimittajat lennätetään lukijoiden rahoilla paheksumaan sitä ankarasti.

thumb___pic000913

Aamukuudelta ehdin lenkille merenrantaan

Olisin kernaasti istunut hetken minäkin Barbadoksen auringossa, mutta kokoukset kestivät aamukahdeksasta auringonlaskuun. Se oli tanakkaa istumista sisällä – etenkin minun tapauksessani, sillä oma raporttini kehitysmaiden vesipolitiikasta hyväksyttiin siellä. Odotin innolla torstai-iltapäivää, jolloin äänestykset loppuisivat yhden maissa ja koneeni lähtisi vasta illalla. Bikinit päälle, aurinkolasit kasvoille ja altaalle! Sen kyllä tein, mutta olin taatusti ainoa: Barbadokselle iski trooppinen myrsky. Märkä sade oli kuitenkin lämmintä.

thumb___pic000914

Äänestysten jälkeen näytti tältä

Kotiintulomatkalla kuulin kivan uutisen, että Atte on nimitetty ympäristömuutoksen professoriksi Helsingin yliopistoon. Nimitys tarkoittaa, että hänen nykyinen tuolinsa vakinaistetaan. Atte ehti olla hetken kahden professuurin loukussa, sillä myös limnologian professuuriin tuli ykkössija. Asia ratkesi näin, ja lauantai-iltana pääsimme juhlistamaan nimitystä sen jälkeen, kun olin käynyt Joensuussa Kokoomuksen Korva-kiertueella. Korvateema sopi jetlagin kourissa olevalle aivan hyvin: pääpaino oli ihmisten kuuntelemisessa, ei omassa puheessa.

Kaupungin keskustassa vanhassa puutalossa on aivan ihastuttava kahvila ja sen ympärillä käsityöläisten pikkumyymälöitä. Suosittelen kaikille. Minä löysin joulukoristeita ja harvinaisen kauniin tiskirätin.

thumb___pic000915

Käsityökorttelin kaunis talo sisäpihalta päin

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *