Uppiniskaisuuden suhde jäykkäniskaisuuteen

27.8.2006

thumb___pic000819

Kas. Mökkipolku vaihtui taas Zaventemin lentokentän pitkiin kulkuväyliin

Siunattu ja tarpeellinen kuuden viikon matkustustauko loppui tänään. Nyt ollaan taas Brysselissä, enkä toki valita. Tämähän on on elämää, jossa Brysseliin on aina vaikea lähteä mutta aina kiva tulla. Lentokoneen kaksi ja puolituntinen sujuu sekin vielä, ja lentokentän 20 minuutin kävelymatka on ok, ellei ole liian korkeat korot ja liian paljon kannettavaa. Eikä tietenkään ole liian korkeat korot, muutenhan olisin bimbo blondi, jota kokemus ei opeta kantapään – tai päkiän – kautta.

Vain Strasbourgista valitan. Noin kahdeksan tunnin matka molempiin suuntiin 12 kertaa vuodessa tekee aika paljon. Tähän mennessä olen käynyt näinä seitsemänä vuotena 84 kertaa Strasbourgissa. Se tekee noin 1300 tuntia matkustamista ranskalaisten uppiniskaisuuden vuoksi. Ensi viikolla on 85. Strasin keikka.

Matkustaessa niska muuten helposti jäykistyy, kun nuokkuu epämukavissa asennoissa busseissa ja koneissa. Europolitiikka on siis sitä, että yhden tahon uppiniskaisuus tuottaa toisen tahon jäykkäniskaisuutta.

thumb___pic000820

Se jatkuu ja jatkuu

thumb___pic000822

Pitkän käytävän jälkeen tulee toinen pitkä käytävä maan alla.

thumb___pic000823

Autonkuljettajamme ovat odottamassa meitä kentällä

thumb___pic000824

Ajetaan kentältä kohti parlamenttia

thumb___pic000825

Merkillepantavaa: Belgiassa ei sada. (No, pari tuntia myöhemmin alkoi sataa ja se luultavasti kestää maaliskuun loppuun)

Syyslukukausi alkoi hyvin kiinnostavasti. Menin suoraan ihmisoikeusvaliokunnan kokoukseen, jossa käsiteltiin ihmiskauppaa. Lähipäivinä aiheesta syntyy syyskuun Kuukauden teema. Aihe on ajankohtainen ja kuuma; siihen liittyy myös ihmiselimillä tehtävä kauppa. Kiinasta on kantautunut luotettavista lähteistä näyttöjä siitä, että mm. Falung Gong -kultin jäseniä on tapettu elinkauppaa varten. Ensi viikolla aiheesta tulee puhumaan Suomeen ystäväni, kanadalainen ex-parlamentaarikko David Kilgour, joka on vastikään tullut Kiinasta tiedonkeruumatkalta.

thumb___pic000826

Ihmiskauppa puhutti ihmisoikeusvaliokunnassa

Oli ilo taas nähdä rakkaat työtoverini Miikka ja Laura. Toimistomme on ollut lomalla, ja nyt voimia keränneinä aloitamme taas! Ja vauhtia riittää. Heti ensi viikolla on jätedirektiivin muutosesitysten dead line, seuraavalla viikolla umpeutuvat meridirektiivi ja kemikaaliasetus. Näissä kaikissa olen ollut hyvin toimelias ja meridirektiivissä jopa ryhmäni raportööri, joten miettimistä on nyt todella paljon.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *