Rehtoreita ja Swami

19.4.2006

thumb___pic000627

Aimo annos rehtoreita. Takanani seisova espoolaisrehtori muistutti yllättävän paljon näyttelijä Colin Firthiä

Yöllä uni ei meinannut tulla millään. Olisiko ollut niin, että jännitin rehtoreita? Muistan nimittäin, että kerran opiskeluaikoina yliopiston päärakennuksen ruokalassa seuraani tuli syömään henkilö, joka esittäytyi lukion opettajaksi. Yliopistolla hän sattui suorittamaan jotakin kurssia. Jälkeenpäin ihmettelin, mikä kumma minuun oli mennyt. Sain jonkinlaisen kiltteys- ja kunnollisuuskohtauksen, puhuin mukavia ja istuin selkä suorana. Johtui varmaan siitä, että sen enempää ajattelematta taannuin lukiolaiseksi ja lankesin miellyttämään opettajaa.

Se oli täydellisen älytöntä – hänhän ei antaisi minulle yhtä ainutta arvosanaa. Mutta sellainen hullu olento ihminen on. Vai puhuisinko vain omasta puolestani?

Espoon lukioiden rehtoreita oli kuitenkin aika joukko vieraanani parlamentissa. Valistunutta väkeä ja hyviä kysymyksiä – on syytäkin miettiä, mitä työstä kerrotaan. Heille vierailu on todella hyödyllinen, sillä EU-asiat tulevat opetusohjelmiin entistä voimallisemmin.

Rehtoreiden lisäksi vieraana oli Swami tuoreen rouvansa kanssa. Swami, Sami Myllyniemi, on kuuluisa palindrominharrastajien keskuudessa: viime vuoden palindromikilpailun voittaja. Lue matkasta lisää tästä. Palindromisivuilta voit katsella hänen voittonsa salaisuuksia. Tarkistin Swamilta sen, minkä kaikki haluavat tietää: tekeekö hän pitkät palindrominsa ilman tietokonetta. Kyllä, aina. Ja useat hän tekee jopa päässään, ilman kynääkään.

Ja kuinkas muuten, onhan se Swamikin Mensan jäsen. Jokin kumma yhteys takaperin ajattelulla ja nopealla älyllä on. Kannattaa käydä katsomassa miehen omia kotisivuja http://www.samimyllyniemi.net, ne sarjakuvat ansaitsevat kunnon foorumin. Nauroin ääneen!

thumb___pic000628

thumb___pic000629

thumb___pic000632

Illalla Swami söi osterin, mutta myös etanan ja simpukoita!

thumb___pic000633

Komensin hänet tietenkin palindromintekoon. Sattui olemaan Adolf Hitlerin syntymäpäivä, joten myös vanha aatu pääsi palindromiin.

thumb___pic000634

Swami myös signeerasi tekstinsä

thumb___pic000635

Päivällinen jatkui olusilla. Swamin vierellä kuuluisa sarjakuvasankari, kansanperinteen tutkija, puoliso Satu. Sadun seikkailuihin pääsee tutustumaan www.samimyllyniemi.net

Voit kommentoida tätä ja muita blogitekstejä Kysy Korholalta- palstan puolella. Viittaa silloin otsikossa blogipäivämäärään.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *