Palindromikilpailun voittaja palkintomatkalla Brysselissä

19.4.2006

thumb___pic000625

MEP Korholan palindromikilpailun vuoden 2005 voittaja Sami Myllyniemi on palkintomatkalla Brysselissä tutustumassa europarlamentin työhön 19.-22. huhtikuuta.

Nimimerkillä Swami Korholan sivuilla kilpaillut helsinkiläinen Myllyniemi on palindromeja harrastava sosiologi ja nuorisotutkija. Harrastuneisuus on vakavanpuoleista, palindromeja syntyy päivittäin; parhaillaan Myllyniemi tekee mm. ensimmäistä suomalaista palindromisatukirjaa. Hänen työnsä jälkeen voi tutustua paitsi osoitteessa https://www.korhola.com/html/index.php?id=1370 myös Myllyniemen omilla kotisivuilla www.samimyllyniemi.net, joilla Myllyniemi näyttää taitonsa myös sarjakuvantekijänä.

Voittaja myhäilee tyytyväisyyttään pääpalkinnosta, sillä matkasta sattui tulemaan äskettäin aviosäätyyn astuneen Myllyniemen häämatka – jopa vaimo pääsi mukaan. Tuore sulho kertoo palindromien olleen olennainen osa myös polttareita ja hääjuhlaa; myös bestman lausui onnittelurunonsa palindromin muodossa. Voittaja kehuu palindromien olevan osa elävää kansanperinnettä ja kiittää Korholan sivujen olevan "tärkeä osa tämän älyvapauden edistämisessä".

Palindromi on sana tai pitempi teksti, jonka voi lukea yhtä hyvin alusta loppuun kuin lopusta alkuun. Yllättävän suuri osa palindromien harrastajista on Mensan jäseniä. Korholan kotisivuilla kerätään erityisesti poliittisia palindromeja, ja julkaistujen palindromien määrä on jo lähes 4000.

Esimerkki Swamin viimekeväisestä tuotannosta:

TASOAKAT!
Tae: paksu pötsini intranet
Sian usko: ujo juoksu naisten
Art-Niinistö: Pus! Kapeat takaosat!

Tekijän oman selityksen mukaan kyseessä ovat Ihanat Naiset Kympillä! Mukaan Swami liitti myös ehdotuksia, tietenkin palindromeina, kannustushuudoiksi, joista herkullisimpia ovat:

– Tilaan akkabakkanaalit!
– Usko, ujo juoksu!
– Ah, sie geisha!
– Sä, kävelevä säveleväkäs!
– Akkapannu, stadi-datsun napakka!

Korholan kotisivuilla Hall of Fame esittelee suosituimmat palindromistit. www.korhola.com

Lue lisää Swamin seikkailuista blogissa

thumb___pic000626

Lounaalla parlamentin ruokalassa

thumb___pic000636

llalla Swami söi osterin, mutta myös etanan ja simpukoita!

thumb___pic000637

Komensin hänet tietenkin palindromintekoon. Sattui olemaan Adolf Hitlerin syntymäpäivä, joten myös vanha aatu pääsi palindromiin.

thumb___pic000638

Swami myös signeerasi tekstinsä

thumb___pic000639

Päivällinen jatkui olusilla. Swamin vierellä kuuluisa sarjakuvasankari, kansanperinteen tutkija, puoliso Satu. Sadun seikkailuihin pääsee tutustumaan www.samimyllyniemi.net

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *