Poliitikot noitumassa toisiaan

18.3.2006

Ystäväni Pirkko Harju ja Pekka Hiltunen asuvat Thaimaassa ja tekevät ystäville lähetetyssä nettiviestissään hyviä havaintoja thaimaalaisesta yhteiskunnasta. Uusin viesti käsitteli politiikkaa, ja se oli niin hervoton tarina, että pyysin Pekalta lupaa julkaista tekstin. Kun ihmettelemme omiemme edesottamuksia, tässä vähän vertailukohtaa. Siinä missä hyvä karisma suojelee meikäläisiä poliitikkoja alamäeltä, Thaimaassa sen tekee hyvä karma:

”Thaimaan pääministeri Thaksinin vastaisissa mielenosoituksissa Uaychai Watha, koillis-thaimaalainen aktivisti piti puheenvuoron (The Nation 15.3.2006): Hän oli kuullut että pääministeri aikoo toimittaa maagisen riitin Si Sa Ketin provinssissa yhdessä toimistopäällikkönsä kanssa pidentääkseen vallassaoloaikaansa. Puhujan mielestä riitti tulee kuitenkin olemaan tehoton, koska anti-Thaksin koalitio on jo toimittanut voimakkaan vastariitin blokatakseen Thaksinin riitin.

Toinen puhuja, Thaimaan lakiyhdistyksen varapresidentti taas tiesi, että Thaksinin alamäkeä vauhdittaa se, että hän piti yhden telealan kokouksensa Thaimaan vanhimman temppelin alueella, jossa sen loiston aikana hallitsivat khmer-kulttuurin kuninkaat. Nämä nyt äityivät moisesta menosta ja heittivt kiroukset pääministerin päälle.

Mutta ei syytä huoleen, ajattelee pääministeri: (11.3.06 Bangkok Post). Hän tilitti tilannettaan valtiomiehille näin: ”Viime aikoina tähdet eivät ole olleet minulle suosiollisia, vastustajani käyttävät kaikenlaisia keinoja tuhotakseen minut, muun muassa mustaa magiaa.” Häntä vastaan käytetään luemma voodoo-nukkeja ja valokuvia kirouksen langettamiseksi. ”Mutta älkää olko huolissanne. Minulla on talismaneja ja useita Buddha-amuletteja kääntääkseni kirouksen pois. Minulla on riittävästi hyvää karmaa, joka suojelee minua pahalta”.

Tammikuussa tunnettu astrologi senaattori Boonlert Pairintra oli luemma ennustanut Thaksin alamäen. Pimeyden Jumala on nyt syrjäyttänyt häntä aiemmin suojanneen Merkuriuksen, jonka seurauksena Thaksinin sanat tuovat hänelle nykyään enemmn vihollisia kuin tukijoita.”

Jos joku haluaa seurata muutenkin thaimaalaista politiikan arkipäivää ja Thaksin-kriisiä, esimerkiksi täältä löytyy:
http://www.nationmultimedia.com/2006/03/17/headlines/headlines_20002952.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *