Amandat ja päästökauppaa

5.2.2006

Ei elämä tietenkään vaaleihin pysähtynyt – myönsin vain itselleni viikon blogiloman raskaan vaalityön päätteeksi. Täpärä tappio harmitti samalla lailla kuin jatkoajalla menetetty MM-kiekkokulta. Menetetty mahdollisuus myös säälittää – Suomi menetti enemmän kuin Niinistö, mutta se siitä! Puukko pois haavasta ja sassiin.

Puhutaan blondeista! Nuorkauppakamarin naisryhmä Amandat saapui vieraakseni tänään Brysseliin, ja huomisaamuna he tutustuvat myös parlamenttiin. Parlamentin blondipitoisuus paranee hetkeksi tuntuvasti, sillä naisjoukko on poikkeuksellisen näyttävä. Kaksi kolmikuista tyttöäkin on vieraana.

Amandat ovat innokas ja kiinnostava naisverkosto. Googlaamalla heistä saa tietää lisää, mutta minuun teki vaikutuksen esierkiksi viime viikonlopun tempaus. Amandat päättivät lahjoittaa ruusuja Suomen lotille kunnianosoitukseksi näiden työstä. Projekti oli tuottanut monta ihanaa kohtaamista sairaaloissa ja vanhainkodeissa, tarinoita ja paljon kyyneleitä.

Brysseliin lentäessä huomasin, että Ilta- Sanomat oli pääkirjoituksessa noteerannut kommenttini, jonka annoin perjantaina valtiopäivien avajaisissa Iltalehdelle. Fortumin valtava liikevoitto on tietenkin päästökaupan ansioita eikä perustu liikkeenjohdon erinomaisiin saavutuksiin – ellei niiksi lasketa lobbausta pästökaupan puolesta. Kehotinkin Liliusta toimittamaan kiitoksen sinne minne kiitos jättioptioista kuuluu, Hassille ja Hautalalle. Olisi kohtuullista, että rouvat saisivat edes kukkia ja shamppanjaa. Kaikki muut tahothan haukkuvat lopputulosta ja se saattaa harmittaa. Vain voittoa tuottavat sähköyhtiöt riemuitsevat kultakaivoksesta, jota ei tarvitse edes kaivaa. Rahaa tulvii ikkunoista ja ovista. (Tässä kohden on muuten aiheellista sanoa, että voitto ei koske niitä teollisuuden asiakasomistajayhtiöitä, jotka tuottavat sähköä asiakkailleen omakustannushintaan, esim. PVO ja TVO).

Aina iloinen ja pirteä joukko ryhmäkuvassa. Huomaa Amanda-paidat kahdella nuorimmalla jäsenellä!
Aina iloinen ja pirteä joukko ryhmäkuvassa. Huomaa Amanda-paidat kahdella nuorimmalla jäsenellä!
Täysistuntosalin lehtereillä
Täysistuntosalin lehtereillä

Seuraavana päivänä aloinkin kirjoittaa artikkelia Hesariin Sunnuntai-debattiin päästökaupasta. Markkinoin sitä debattisivuista vastaavalle toimittajalle, ettei minun tarvitsisi harjoittaa edes jälkiviisautta. Voisin suoraan lainata haukkumispuheitani, joita olen pitänyt täysistunnoissa jo direktiiviä laadittaessa vuosina 2002 ja 2003.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *