Tuuletusta Saharassa

14.1.2006

Kun Länsi-Saharan aikaa 18.03 tuli STT:n uutisten tekstiviesti, jossa oli ennakkoäänet, alkoi tuuletus. Olin varma, että Sauli menee kakkoskierrokselle!

Marraskuussa sanoin vaaliristeilyllä toimittajille uskovani Saulin voittavan koko vaalit. Se näkyi vähän huvittavan kokeneita toimittajia, mutta tietenkin epärealistinen naismeppi oli ihan hauska kuriositeetti haastateltavaksi. Sain siis tilaisuuden kertoa mm. Turun Sanomille, miksi ”Korhola uskoo ihmeeseen”. Kerroin etten ole mikään meedio, mutta minusta on ilmiselvää että sellainen ehdokas haastaa sanomallaan istuvan presidentin. Niin korkeilla kannatusluvuilla presidentin on keskityttävä lähinnä välttämään virheitä, mikä ei ole hedelmällinen lähtökohta debateissa. Status quolla, vallitsevalla asetelmalla, on taipumus voittaa silloin, kun selvä viesti puuttuu. Mutta jos haastajalla sellainen on, kaikki on mahdollista.

Ja nyt siltä näyttää! Kuten olen jossain paljastanut, löin marraskuussa asiasta erään henkilön kanssa kovan vedon. Väitin tuolloin, että Niinistö voittaa. Vetoon kuului, että voittaja saa määrätä potin. Mutta ei huolta, minä varmaan voitan, ja olen kohtuun ystävä.

Oli iltarusko Länsi-Saharassa...
Oli iltarusko Länsi-Saharassa…

thumb___pic000493

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *