Marginaalisia huomioita

7.1.2006

thumb___pic000488

Aamun Hesarin etusivun vaalimainos oli tänään valtava, ja hipoi jo inhorealismia. Jos joku on koskaan miettinyt ovatko Vanhasen tasaiset taltat omia vai vieraita, näki etuhampaiden välissä pienenpienen paikankin. Omia siis ovat. Vanhanen ei olekaan niin hampaaton kuin vaalien perusteella on ajateltu.

Halosen kannattajien kannattaisi vilkaista internetistä CNCB:n uutisten haastattelu ILOn globalisaatioraportin valmistuttua. Sanottavan puute tulee selvästi esiin, kun toimittajalla ei ole ylimääräistä kunnioitusta presidenttiä kohtaan kuten suomalaisilla toimittajilla, hän vain tekee rutiinitoimittajan työtä. Tulos on, no, katsokaa itse.

Jotkut ovat huomauttaneet, että Sauli Niinistön katumainoksista kaukaa erottaa vain sloganin Aika on ohi, ja arvelleet että kyseessä olisi typografinen työtapaturma. Hui hai. Tämä vain panee ajattelemaan, ehkä jopa enemmän kuin paikka hampaassa.

Mistä kertooo se, ettei Ahtisaari ota kantaa presidentinvaaleihin, kuten radiouutisissa eilen kerrottiin? Siitäkö, ettei hän kannata Halosta?

Ilta-Sanomien eilinen NATO-uutinen on Vanhaselle ja Haloselle kiusallinen, vaikka miten päin selittäisi – se vain vahvistaa, että NATO-kysymys on pääosin mielikuvakampanjointia – ja kansan arvostelukyvyn väheksymistä. Kun luin Unto Hämäläisen HS-blogia 5.01. ja siellä virinnyttä keskustelua, näytti aivan siltä kuin kyseinen blogi olisi ollut IS:n jutun virikkeenä. Ei olisi ensimmäinen kerta.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *