Suomen yksiselitteisesti tuomittava Iranin presidentin Israel-lausunto

26.10.2005

Europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola (kok) kehotti torstaina Starsbourgissa Suomea liittymään demokraattisten valtioiden joukkoon ja tuomitsemaan yksiselitteisesti Iranin presidentin Mahmut Ahadinedschadin Israelia koskevan lausunnon. Ahadineschad totesi äskettäin, että ”Israel on pyyhittävä pois kartalta”, mikä asettaa presidentin terroristien rinnalle.

Korhola muistuttaa, että Lähi-idän rauhan paras tae on tukea Israelin ja Palestiinan rauhaisaa yhteiseloa, kuten Suomi on tehnyt. Hyvä kysymys on, millaisia suunnitelmia Iranilla on suunnitelmansa täytäntöön panemiseksi.

Euroopan parlamentti käsittelee lausuntoa istunnossaan marraskuussa, mutta Korholan mukaan kansainvälisen yhteisön on reagoitava nopeasti. Asiaa ei voi ohittaa olankohautuksella.

Eija-Riitta Korhola on Euroopan parlamentin ihmisoikeusvaliokunnan jäsen ja ulkoasianvaliokunnan varajäsen.

Lisätietoja: Eija-Riitta Korhola 040 536 0326

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *