Korhola kysyi Italian elintarviketurvallisuustilanteesta

4.7.2005

MEP Eija-Riitta Korhola on esittänyt neuvostolle eurooppalaista salmonellatilannetta koskevan kirjallisen kysymyksen, jossa hän tiedustelee mm. Italian salmonellaepidemioiden tilannetta. "Aihe on vakava ja asia vilpitön, mutta täytyy myöntää, että esimerkkimaan valintaan on vaikuttanut Silvio Berlusconin viimeaikaiset kannanotot. Lisäksi Suomesta kantautuvat italialaisravintolan salmonellauutiset muistuttavat aiheellisesti siitä, että hyvä on ruoka on myös puhdasta. Pastat housuissa ei ole hyvä olla.”

Korholan kysymys:

Italiassa ja muissa jäsenvaltioissa tavanomaisten salmonellatapausten rajoittaminen

Suomen tartuntatautirekisteriin raportoidaan vuosittain lähes 3 000 salmonellatapausta. Näistä 80–90 prosenttia on saatu ulkomailla, kuten vaikkapa Italiaan suuntautuneilla lomamatkoilla. Kotimaisia salmonellaepidemioita on Suomessa raportoitu 1–8 vuosittain 1998 – 2002 aikana.
Mikä tilanne on muissa Euroopan maissa, esimerkiksi Euroopan ruokaturvallisuusviranomaisen isäntämaassa Italiassa, ja mitä neuvosto aikoo tehdä tällaisten monissa maissa tavanomaisten epidemioiden rajoittamiseksi?

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *