Kannatatko kansanäänestystä perustuslaista?

9.5.2005

Kannatan kansanäänestyksen järjestämistä. Eduskunnalla on toki juridisesti kaikki oikeudet päättää asiasta, mutta en ole varma onko näin moraalisesti. Itse ihmettelen missä vaiheessa kansalaiset saattoivat antaa valtuutuksen. Viime vaaleissa käytiin surkea vaalikeskustelu ja ohitettiin EU-asiat täysin – siitäkin huolimatta että konventin esitys pääpiirteissään tiedettiin ja paljon päteviä meppejäkin oli ehdolla. Siksi pitäisi olla jonkinlainen poliittinen kuluttajansuoja, ja hallituspuolueiden pitäisi kantaa poliittinen vastuu siitä että koko vaalikeskustelu haaskattiin Irakista riitelemiseen.

Kansanäänestystä on vastustettu sanomalla, että aihe on vaikea. Mutta kuka sanoo, että demokratian pitäisi olla helppoa?

Uskoisin kuitenkin, että Suomen kansa hyväksyisi perustuslain jos siitä tulisi äänestys. Mielipiteeni ei siis nouse halusta vastustaa perustuslakia.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *