Korhola keräsi europarlamentissa lähes 70 nimeä reilun kaupan tuotteiden puolesta

15.4.2004

Euroopan parlamentin jäsen Eija-Riitta Korhola (kok) on kerännyt lähes 70 euroedustajan nimen eli yli 10 % kollegoistaan vaatimukseen saada reilun kaupan tuotteita Euroopan parlamentin kahviloista ja ravintoloista.

"Reilun kaupan ongelma monessa maassa edelleen on liian pieni myyntivolyymi. Tässä julkiset laitokset kuten Euroopan parlamentti voivat hyvin näyttää esimerkkiä", Korhola huomauttaa. "Parlamentti on useaan otteeseen ottanut poliittisesti kantaa reilun kaupan puolesta, mutta nyt tarvitaan myös arkisia valintoja", Korhola muistuttaa.

"Parlamentti on laajentumisen jälkeen myös merkittävä ajatusten levittäjä entiseen itä-Eurooppaan"

"Kirjeen laatimisen jälkeen olen saanut tietää muutamamista yksittäisten jäsenten aiemmin tekemistä samankaltaisista vetoomuksista. Ne on kuitenkin tähän asti aina tyrmätty syyllä tai toisella", Korhola sanoo. Yksi syy on ollut reilun kaupan tuotteiden laatuun kohdistuva täysin aiheeton ennakkoluulo. Sen Korhola aikoo kumota yksinkertaisella keinolla:

"Olen koonnut reilun kaupan tuotteista ihanan herkkukorin, jonka lahjoitan sekä asiasta vastaavalle kvestorille, Jacques Poosille että Nicolas Riefelille, johtajalle parlamentin pääsihteeristössä. On viisainta, että herrat saavat itse maistaa reilun kaupan tuotteiden herkullista laatua ja verrata sitä tuntemiinsa muihin tuotteisiin."

Korholan aloitteesta syntynyt puolue- ja kansallisuusrajat ylittävä reilun kaupan työryhmä on keskittynyt käytännöllisiin ja reilua kauppaa suoraan edistäviin kysymyksiin. Jatkossa on tarkoitus pitää yhdessä komissio ja alan järjestöjen kanssa Euroopan laajuista reilun kaupan viikkoa vuosittain huhti-toukokuussa.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *