Perukkeita leikarissa

1.3.2004

Äskettäin jouduimme täysistunnossa päättämään, olisiko leikareissa käytettävä monofiiliperukkeita. Muutosesitys kuului näin: Leikareissa on käytettävä monofiiliperukkeita, jotta elävien purje- ja valkomarliinien vapaaehtoinen mereen palauttaminen helpottuisi.

Itse asiahan kyllä oli tärkeä, sillä sen avulla elävien haiden vapauttaminen on mahdollista ja se auttaa säilyttämään lajin. Koska sekä purje- että valkomarliineja kalastetaan tiettävästi liikaa, olisi parempi vaatia tämän toimenpiteen käyttöä eikä pelkästään kannustaa siihen. Näin helpotettaisiin myös elävien haiden vapauttamista.

Kyseessä oli kalatalousvaliokunnan mietintö muutetusta ehdotuksesta neuvoston asetukseksi eräiden laajasti vaeltavien kalakantojen teknisistä säilyttämistoimenpiteistä annetun asetuksen (EY) N:o 973/2001 muuttamisesta.

EU ei siis ole ottanut kantaa siihen, tuleeko suomalaisen kauppa- ja teollisuusministerin Kotkassa hotelli Leikarissa käydessään käyttää hiuslisäkettä. Kysymys on paljon isommista kaloista.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *