Maan jakaminen vaalipiireihin huono ajatus

24.2.2004

Mirja Ryynäsen ehdotus maan jakamisesta vaalipiireihin eurovaaleissa on epäonnistunut ajatus Suomessa, joka voi lähettää vain 14 parlamentaarikkoa edustamaan maataan, sanoo Euroopan parlamentin jäsen Eija-Riitta Korhola (kok). ”On tärkeätä, että jokainen eurokansanedustaja on sitoutunut edustamaan koko maataan ja tuntee sen kysymykset omikseen pohjoisesta etelään.”
”Esimerkiksi omassa valiokunnassani, ympäristövaliokunnassa, joka tekee valtaosan EU-lainsäädännöstä, oli pitkään vain kaksi suomalaisedustajaa. Olisi mahdoton tilanne, jos tällaisia henkilöitä ei miellettäisi koko Suomen edustajiksi. Kansalaisen kannalta on tärkeätä, että kaikista keskeisistä valiokunnista löytyy meppi, johon hän voi asioissaan vedota.”

Korhola jakaa Ryynäsen huolen ylisuuriksi paisuvista vaalibudjeteista, joihin nykyinen järjestelmä johtaa. ”Tässä ratkaisumallissa ajatellaan kuitenkin asiaa vain poliitikkojen , ei kansalaisen, edun kannalta. Kampanjabudjetoinnille olisi voitava sopia katto, jotta ylisuuriksi riistäytyvistä budjeteista päästäisiin.”

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *