Päästökaupan vaikutukset kehitysyhteistyöhön tutkittava

CDM avaa uusia mahdollisuuksia kehitysyhteistyössä

Eija-Riitta Korhola kysyy komissaari Poul Nielsonille osoitetussa suullisessa kysymyksessä, onko komissio tutkinut Kioton sopimuksen joustomekanismeihin kuuluvien kreditien vaikutusta kehityshankkeisiin. 8.heinäkuuta päivättyyn kysymykseen odotetaan vastausta syyskuun ensimmnäisen täysistunnon komission kyselytunnilla.

"EU on laatimassa direktiiviä Kioton sopimuksen mukaisten yhteistoteutus- (JI) ja puhtaan kehityksen (CDM) projekteista saatavista krediiteistä, jotka ovat muunnettavissa päästökaupassa rahanarvoisiin päästöoikeuksiin. Näköpiirissä on siten väline, joka mahdollistaisi osassa kehityshankkeista myös ansaintamahdollisuuden. Samalla saattaisi löytyä yksi väline lisää vahvistaa YK:ssa asetetun 0,7 prosentin bruttokansantuoteosuuden saavuttamista. Myös EU aikoo pitää hallussaan päästöoikeuksia.

Suurista mahdollisuuksista huolimatta hyvä lopputulos on mahdollinen vain huolellisella suunnittelulla ja harkitulla strategialla. Onko komission kehitysyhteistyöstä vastaava pääosasto tietoinen CDM-hankkeiden luonteesta ja sen avaamista mahdollisuuksista kehitysyhteistyön lisärahoitukseen? Onko komissiolla aikeita ohjeistaa jäsenmaita yhtenäiseen käytäntöön? Miten CDM-hankkeet tulevat integroitumaan EU:n omaan kehitysyhteistyön rahoitussuunnitelmaan?

Share Button

13 kommenttia artikkeliin “Päästökaupan vaikutukset kehitysyhteistyöhön tutkittava

  1. Tremendous things here. I am very happy to peer your article.Thanks so much and I’m looking ahead to touch you. Will you kindly drop me a e-mail?

  2. An intriguing discussion is definitely worth comment. I think that you need to write more about this subject, it might not be a taboo subject but usually people don’t talk about such topics. To the next! Cheers!!

  3. Thanks for sharing your thoughts. I truly appreciate your efforts and Iwill be waiting for your next post thanks once again.

  4. Greetings! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche. Your blog provided us useful information to work on. You have done a wonderful job!

  5. Aw, this was a really good post. Spending some time and actual effort to create a very good articleÖ but what can I sayÖ I procrastinate a whole lot and never seem to get nearly anything done.

  6. My relatives all the time say that I am wasting my time here atnet, except I know I am getting familiarity daily by reading thes fastidious articles or reviews.

  7. I’ll right away seize your rss feed as I can’t to find your email subscription link or e-newsletter service. Do you’ve any? Kindly let me understand in order that I may subscribe. Thanks.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *