Puoluejohtaja Jäätteenmäen esiintyminen Irak-kysymyksessä hämmästyttää

6.3.2003

Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Eija-Riitta Korhola hämmästelee Jäätteenmäen väitteitä Suomen kyseenalaisesta sijoittumisesta Irakin kriisissä.
”Ottaen huomioon tilanteen vakavuuden, on huolestuttavaa miten kevyillä aseilla ja tiedoilla ollaan nyt valmiita käyttämään ulkopoliittista tilannetta vaalikamppailun osana. Parhaillaan on käsissä kansainvälisen yhteisön kannalta ratkaisevat hetket, ja maailma jännittää, saadaanko aikaan yhteinen kanta, jonka pohjalta voitaisiin YK:n kautta säilyttää jokin toive rauhanomaisesta tavasta riisua diktaattori Husseinilta hänen joukkotuhoaseensa. Vakavan tilanteen yhteydessä Jäätteenmäen ilmaanheitetyt ja huonosti perustellut epäilyt tuntuvat kevytmielisiltä”, Korhola sanoi Helsingissä 7.3.03.

”Ei ole mitenkään poikkeuksellista, että sotaan kriittisesti suhtautuva maa lupaa silti antaa post-kriisiapua. Se, että sodan syttyessä on luvattu humanitaarista apua, ei tee Suomesta vielä kyseenalaisen koalition maata. Suomen toiminta on johdonmukaista myös EU:n näkökulmasta, jolla on ollut Kosovon ja Afganistanin kriiseissä vastuu humanitaarisesta jälkihoidosta.”

”Aivan viime päivinä on näkynyt yksittäisten saksalaisten ja ranskalaisten poliitikkojen mielipiteitä, joissa halutaan irtautua koko kriisistä myös humanitaarisen avun osalta. On kuitenkin erittäin vaikeata uskoa, että nämä maat tekisivät sellaista päätöstä: humanitaarisen avun antaminen tarvitsijalle on aina yhtä oikeutettua, oli sen taustalla oleva sota oikeutettu tai ei.”

"Nyt on aika puhua sisäpolitiikan tärkeistä kysymyksistä, joista tullaan päättämään seuraavalla vaalikaudella. Huomion suuntaaminen muualle juuri nyt herättää epäilyksiä Jäätteenmäen kyvyistä puolustaa omaa vaaliohjelmaansa."

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *