Äänestäjien on hyvä tietää vihreiden huumelinja

11.2.2003

"On terveellistä, että vihreiden huumepoliittinen yleislinja alkaa hahmottua myös suomalaiselle yleisölle ennen vaaleja", toteaa Euroopan parlamentin jäsen, Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Eija-Riitta Korhola. "Euroopassahan on näkynyt selvänä jo pitkään, että vihreiden asenne huumeita kohtaan on salliva, paikoin jopa suopea."
"Uskon, että moni joutuu miettimään uusiksi suhdettaan vihreään politiikkaan. Siihen on syytäkin."
Hautalan ja Wuoren allekirjoittamassa vetoomuksessa viitataan niihin positiivisiin tuloksiin, joita on saavutettu vapaamielisen huumepolitiikan maissa. "Mitä ovat nämä tulokset? Huumepuistot ja laillistetut huumekahvilat, joiden ympärillä on entistä rankempi rikollisuuden, terveyshaittojen ja kovien huumeiden noidankehä", Korhola kysyy. Järjestäytyneen rikollisuuden lisääntymistä ei ole voitu estää liberaalin huumepolitiikan maissa.
"Kristillisdemokraattien linja huumeiden suhteen on nollatoleranssi", Korhola sanoo. "Se kuvastaa tällä hetkellä hyvin myös suomalaisen yhteiskunnan arvoja."
"Huumekauppa on pidettävä rikollisena ja huumekokeiluihin on puututtava varhaisessa vaiheessa sekä tarjottava tehokkaita mahdollisuuksia huumehoitoon. Alaikäisten kohdalla yhteiskunnalla on oltava mahdollisuus jo varhaisessa vaiheessa pakkohoitoon. Suomen huumetilannetta ei ole varaa pahentaa, sillä viime kädessä ongelma kaatuu koulujen, terveydenhuollon ja järjestysvallan jo ennestään alimitoitettujen resurssien varaan."

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *