Kelan asumistukiin valtion antama vuokratakuu

Kelan asumistukiin valtion antama vuokratakuu

Kelan asumistukiin tulisi liittää valtion antama vuokratakuu, ehdotti Kristillisdemokraattien puoluesihteeri, euroedustaja Eija-Riitta Korhola Helsingissä lauantaina 11.1.03.

– Menettely ei tuottaisi valtiolle ylimääräisiä kustannuksia, mutta vähentäisi vuokralaisen ongelmia asunnonhankinnassa. Vuokralaisen näin säästyvä likviditeetti voisi jopa vähentää yhteiskunnan menoja toimeentulotuen osalta.

– Vuokrantajalle käytäntö olisi riskitön, vuokralaisen se voisi pelastaa velkaantumiskierteeltä tai asunnottomuudesta, mikä etenkin pääkaupunkiseudulla merkitsee monelle syrjäytymiseen johtavaa köyhyysloukkua.

– Kelan vuokratakuu käytännössä realisoituisi hyvin harvoissa tapauksissa, ja näissä tilanteissa Kelalla on hyvät keinot periä kulut vuokralaiselta takautuvasti. Vuokralaisella on tämä tietäen kannuste pitää asunnosta ja vuokranmaksusta hyvä huoli, Korhola arvioi.

– Häviäjiä olisivat vain pankit, joilta poistuisi merkittävä reservi pitkäaikaisia varmoja talletuksia. Nyt olisi kuitenkin aika tukea tavallista kansalaista, Korhola sanoi.

Share Button

27 kommenttia artikkeliin “Kelan asumistukiin valtion antama vuokratakuu

  1. Nice post. I was checking continuously this blog and I am impressed! Extremely useful information specially the last part I care for such info a lot. I was seeking this particular information for a very long time. Thank you and good luck.

  2. Wow that was strange. I just wrote an incredibly long comment but after I clicked submit my comment didn’t show up.Grrrr… well I’m not writing all that over again. Regardless, just wantedto say excellent blog!

  3. Haberler, son dakika haberleri, yerel ve dünyadan en güncelgelişmeler, magazin, ekonomi, spor, gündem ve tüm gazete haberleri;memekanseri.live

  4. PremiumBola Situs Resmi Sbobet88 Selaku Agen SBOBET dan Tempat Pendaftaran Sbobet Judi Bola Online Indonesia Terpercaya Deposit Pulsa Tanpa Potongan

  5. That is a good tip especially to those fresh to the blogosphere. Short but very accurate info… Thanks for sharing this one. A must read article!

  6. An interesting discussion is worth comment. I do believe that you should publish more about this subject matter, it may not be a taboo matter but generally folks don’t talk about such topics. To the next! All the best!!

  7. I have read so many posts concerning the blogger lovers however this piece of writing is really a fastidious paragraph, keep it up.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *