Suulliset ja Kirjalliset kysymykset

29.11.1999

Mepin työkalupakkiin kuuluu mahdollisuus esittää komissiolle tai neuvostolle joko suullisia tai kirjallisia kysymyksiä. Suullisiin vastataan kyselytunnilla Strasbourgissa, kirjallisiin vastaus tulee kuuden viikon sisällä kirjallisesti.
Parlamentin velvollisuus on valvoa komissiota, ja kirjalliset kysymykset ovat olennainen osa tätä valvontaa. Lisäksi saamme kysymysten avulla tärkeää tietoa siitä, miten kirjoitettua lakia tulkitaan.
Komissiolla on EU:ssa lainsäädännöllinen aloiteoikeus mutta keräämällä muilta kollegoilta allekirjoituksia omaan kysymykseensä meppi voi kiertää tätä sääntöä. Joskus se voi johtaa siihen, että parlamentti velvoittaa komission tekemään toivotusta aiheesta aloitteen.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *