Otsikko

29.11.1999

MEP Korhola: Uusiutuvien tavoite tulisi harkita uudelleen

Elintarvikkeiden viimeaikainen hinnannousu on pakottanut EU:n uudelleenarvioimaan asettamaansa tavoitetta nostaa biopolttoaineiden osuus 10 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä. Kokoomuksen varapuheenjohtaja, europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola kannattaa päätöksen vetämistä takaisin, mutta totesi Kainuun varapuheenjohtajakiertueella, että uusiutuvan energian tavoite kokonaisuudessaan vaatisi uudelleenharkintaa.

– Kahdenkymmenen prosentin tavoite yhdistettynä tiukkaan aikatauluun ei ole ympäristön eikä ilmaston etu. Se voi johtaa lyhytnäköisiin ratkaisuihin, Korhola pelkää.

– Meillä ei ole teknologisia mahdollisuuksia päästä tavoitteeseen kestävän kehityksen hengessä. Jos tavoite on kuitenkin sitova, se toteutetaan lyhytnäköisesti: rakentamalla tuulivoimaa sinnekin, missä ei tuule, ja hakkaamalla metsiä liikaa. Jos sen sijaan laittaisimme tavoitteen kymmenkunta vuotta kauemmas ja odottaisimme aurinkoenergian näkymiä, voisimme estää sen ympäristö- ja maisematuhon, joka nyt uhkaa meitä uusiutuvan energian direktiivin muodossa.

Korhola on jäsenenä europarlamentin ympäristövaliokunnassa ja ilmastonmuutosvaliokunnassa. Energia- ja teollisuusvaliokunnan puolella hän on parlamentin suurimman ryhmän päästökaupparaportööri, ja tekee väitöskirjaa ilmastopolitiikasta.

Lisätietoja Eija-Riitta Korhola, 040 5360326

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *