Herra Fatuzzo, Mr. Riesa

29.11.1999

Parlamentin tunnetuin ja rasittavin sanankäyttäjä kuuluu EPP-ryhmään. Italialainen eläkeläisten puolueen edustaja Carlo Fatuzzo on päättänyt päästä Guinnesin ennätysten kirjaan maailman puheliaimpana parlamentaarikkona. Varsinaista puheaikaa populistillemme ei juuri myönnetä, mutta esteen voi kiertää antamalla äänestysselityksiä äänestysten jälkeen. Fatuzzo onnistuu aasinsilloittamaan asian kuin asian aina joko eläkeläisiin tai vähintään isoäitiinsä, oli kyse sitten avaruustutkimuksesta, ympäristöstä tai yritysvaltauksista. ”Tämä kalastusta säätelevä mietintö on tärkeä, koska kalojenkin pitäisi päästä eläkkeelle ja elää turvattu vanhuus kalastajia pelkäämättä.” ”Autonrenkaita koskevat melurajoitukset ovat paikallaan, mutta ei autoista niin hiljaisia pidä tehdä, että huonokuuloiset eläkeläiset jäävät niiden alle.”

Kesäkuussa 2002 parlamentti yritti hillitä Fatuzzon harrastusta muutosesityksellä, jonka mukaan äänestysselitysten lukumäärää rajoitettaisiin. Oma ryhmämme heltyi italiaanolle, ja Fatuzzo-pykälä raukesi. Itse en heltynyt, sillä ajan ja tulkkausresurssien haaskaus tuntuu häpeälliseltä. Fatuzzon narsistiset purkaukset täytyy sääntöjen mukaan kääntää jokaiselle viralliselle EU-kielelle ja vuotuinen yhteenlaskettu fatuzismi maksaa paljon.

Tutustu Fatuzzon puheisiin tällä vaalikaudella

(Eija-Riitta Korhola: Olkapäämepin kantapääkausi, WSOY 2002)

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *