15 kirjallista kysymystä ilmastomuutoksesta

31.10.1999

Korhola haluaa kiinnittää komission huomion ilmastomuutoksen ongelmakohtiin

Eija-Riitta Korhola jätti komissiolle viisitoista kirjallista kysymystä koskien EU:n ilmastopolitiikkaa ja ilmastomuutoksen tutkimusta EU:ssa. Kysymyksillä on tarkoitus kiinnittää komission virkamiesten huomio tiettyihin seikkoihin ilmastotutkimuksessa ja mm. lisätä EU:n politiikan koherenssia alalla. Siten Korhola toivoo voivansa vaikuttaa komissiossa tehtävään ympäristöpolitiikan valmistelutyöhön jo ennalta. Komission vastauksia on odotettavissa tammi-helmikuun aikana. Korhola saattoi lisäksi Euroopan parlamentin sääntöjen mukaan osoittaa yhden kysymyksen vastattavaksi kiireellisenä. Tällaisena kiireellisenä kysymyksenä hän viittasi EESD-ohjelmaan ja kysyi, voiko komissio taata, että EU:n reuna-alueita ei syrjitä tutkimusmäärärahoissa kustannussyistä, vaikka tutkimus näillä seuduilla saattaakin olla tavallista kalliimpaa. Ympäristömuutoksen ja ilmastomuutoksen tutkiminen juuri syrjäseuduilla on tärkeää, sillä ne eivät ole ihmisen toiminnan välittömän vaikutuksen alaisia ja siten auttavat erityisesti ymmärtämään luonnonmukaista ilmastovaihtelua.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *