Vaalipäivän mietteitä

5.2.2012

Tänään vaalipäivänä Sauli Niinistö saa ääneni, mutta molemmat presidenttiehdokkaat saavat kunnioitukseni. Olen nauttinut käydystä kampanjasta etenkin siksi, että se on ollut oikeaa keskustelua. Meillä oli monta erinomaista ehdokasta, mutta kansaa on kiitettävä siitä, että se siivilöi loppusuoralle keskustelijat, jotka osaavat argumentoida sanottavansa. Älyllisesti rehellinen keskustelu ilman pakkoliikkeenomaisia iskulauseita on raikasta.

Lue lisää

Presidenttijännitystä (Maaseudun tulevaisuus)

21.9.2011

Olen aina pitänyt presidentinvaaleista yli kaiken. Seitsemänkymmentäluvulla niiden poissaolo ja näennäisyys sai nuoren koululaisen tuohtumaan ja kiinnostumaan politiikasta, kahdeksankymmentäluvulla saatiin esimakua suorasta kansanvaalista, yhdeksänkymmentäluvulla alkoi tuntua, että voi tapahtua mitä vain, ja 2000-luvulla tapahtuikin. Tarja Halonen selätti kaikki ennusteet vuonna 2000, ja samaa voi oikeastaan sanoa Sauli Niinistöstä vuonna 2006: hän melkein voitti – ja […]

Lue lisää

Kaunein lause politiikassa

24.10.2008

Kauneimman lauseen, jonka olen koskaan kuullut politiikassa, lausui – Esko Aho. Vuoden 2000 presidentinvaalit oli juuri käyty, ja Aho oli kokemassa täpärän tappion. ”Niin on hyvä kuin käy”, hän kokosi itseään ennusteet kuultuaan. Lehdistö toisti Ahon kommenttia muutaman päivän, sitten se oli ohi.

Lue lisää