Palautetta kirjasta Kuolemaa nopeampi, Tammi 2019

2.3.2021

Olen vuosien varrella saanut paljon palautetta niin somessa kuin emailina tästä kirjasta, mutta en ole hoksannut tallettaa niitä. Nyt korjaan tilanteen. Koska en ole pyytänyt lupaa nimellä julkaisuun, laitan palautteen anonyymeina tai vain alkukirjaimilla, ellei lähettäjä ole itse käyttänyt nimimerkkiä tai julkaissut sitä omalla nimellään sosiaalisessa mediassa. Kirja löytyy kirjastoista ja sitä voi tilata osoitteesta tästä linkistä.

Hei!

Upea kirja! Jopa 18v poikani alkoi lukea sitä ja kommentoi, että ”tämähän on kuin jännittävää fiktiota – paitsi että se on totta.” Kirjoitat herkullista tekstiä. Yritän saada sinulle ainakin 5 ääntä meidän perheeltä – ja luettaa kirjan mahdollisimman monella ystävällä ja sukulaisella. Ajattelin jopa, että voisin ostaa useamman kappaleen, jotta saisin niitä nopeammin kiertoon. 
T: Annamari  24.3.2019
 
—–
 
 
Hei Eija-Riitta!

Tahdon kittää kirjastasi Kuolemaa nopeampi. Se oli hieno lukuelämys. Kun näin
haastattelusi Arto Nybergissä, ajattelin, että tästä ohjelmasta ei saa irti mitään
henkilökohtaista, vain pintaraapaisun. Mutta kirja olikin kokonaan toinen juttu.
Kiitos kun kerrot niin avoimesti syövästä, sen hoidoista ja niiden hankaluuksista,
Paha-Eevasta (osasin olla kiitollinen kun en ole joutunut tuollaisen kohteeksi, ei
ole tullut edes mieleen, oli todella koskettava asia, ja mikä päätös: rakkaus voittaa.)
Olet todella tehnyt paljon maailman pahuuden ja ongelmien ratkomiseksi aina
äiti Teresasta lähtien. Ja kiitos kun et unohtanut uskoakaan, se minua kovasti kiinnosti
ja ehdin jo kaivata sitä kun kirja eteni, mutta sitten sitä tulikin oikein mukavasti!
Siunausta edelleen Sinulle ja onnea vaaleihin!

terv. Maria M., Pukinmäki Hki 28.3.2019
 
Hei!
 
En ole koskaan lähettänyt postia kenellekään tuntemattomalle, mutta nyt tuli tunne, että haluan kirjoittaa sinulle.
Kiitokset mielenkiintoisesta kirjastasi! Avoin ja rehelllinen kuvaus sairastumisesta, politiikasta ja elämästä yleensä. Arvostan erityisesti sitä, että vakaumuksesi ja usko olivat niin selkeästi esillä läpi koko tekstin.
Kirja voisi hyvin olla ehdolla vuoden kristilliseksi kirjaksi!
Kirjasi sai minut myös tarttumaan elämäni ensimmäistä kertaa Dostojevskiin ja nyt on Karamazovin veljekset puolessa välissä 🙂 
 
Siunausta ja aurinkoista kesän jatkoa! 
 
T: Riikka 
—–
 
 
Hei Eija-Riitta,
 
luin kirjasi  Kuolemaa nopeampi ja kiitän siitä. Se kosketti tietysti syvästi ihnimillisesti, mutta oli myös erittäin kiinnostava monien yleisten pohdintojesi vuoksi. Kirjassa käsiteltiin useita isoja asioita sopivalla tieteellisyyden ja kansantajuisuuden yhdistävällä tavalla. 
 
En jaa kanssasi poliittista suuntautumista enkä liioin ole uskonnollinen (ilmeiseti henkinen kuitenkin), mutta kirja olikin siksi niin manio, että käsittelet asioita selvästi mahdollisimman totuudellisesti, ilman poliittista tai uskonnollista hypetystä. Näin kuka tahansa saa siitä paljon irti. Poimin kirjasta myös useita lukuvinkkejä.
 
Henkilökohtaisesti tuli myös vastakaikua joillekin omille ominaisuuksilleni ja sattumuksilleni sinun vastaavista kokemuksistasi. Siinä mielessä pienet paljastukset ja kokemusten julkinen jakaminen ovat tärkeitä.
 
Olet hyvä kirjoittaja. Saat myös olla ylpeä elämästäsi ja urheudestasi. En voi muuta sanoa kuin että lukeminen avartaa!
 
Hyvää kesää ja jatkoa toivottaen 
Anneli I.
—-
 
 
Hei. Luin kirjasi Kuolemaa nopeampi. Kiitos, se oli kiinnostava kirja ajatuksistasi monissa eri rooleissasi ja osana kulloistakin ympäröivää yhteiskuntaa ja Eurooppaa. Se oli minusta myös hieno kirja Jumalasta. Kirjan luettuani aloin jostain syystä itkeä. Myös myötätunnosta (monenlaista) kokemaasi kohtaan, mutta ennen kaikkea kirjan ja koko elämäsi mukana kulkeva uskosi puhutteli. Se välittyi kirjastasi tyrkyttämättä, mutta tinkimättä, ainakin niin minä sen löysin. Kiitos sinulle rohkeudestasi ja haluastasi jakaa elämääsi ja ajatuksiasi ja Jumalalle siitä miten hän on sinua käyttänyt. Siunatkoon hän sinua ja odottakoon sinua työpöytäsi vieressä jatkossakin! 
 
T. Johanna R. 22.6.2020
 
 
 
Share Button