Korhola kolmatta kertaa ehdolla vuoden mepiksi

18.2.2014

Kokoomuksen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola on nimetty jo kolmatta kertaa Vuoden Meppi -ehdokkaaksi. Korhola on ainoa suomalaisehdokas vuotuisessa MEP Awards -kilpailussa. Tällä kertaa hänet on nimetty ehdolle kansalaisoikeuksien ja -vapauksien kategoriassa.

Korhola voitti vuoden energiamepin tittelin vuonna 2009 ja kilpaili samassa kategoriassa myös viime vuonna. Edunvalvonta- ja kansalaisjärjestöt nimeävät ehdokkaat. Näiden joukosta valitaan eniten ääniä keränneet finalistit, joista parlamentin jäsenet valitsevat  suosikkinsa. Korhola on ainoa suomalainen, jolle palkinto on myönnetty. Parliament Magazinen järjestämän kilpailun sivuilla kuvataan Korholaa seuraavasti:

”First Step Forum -ihmisoikeusjärjestön puheenjohtaja Eija-Riitta Korhola on nimetty ’kansalais- poliittisten ja naisten oikeuksien puolustajaksi, joka vaikuttaa sekä EU:ssa että sen ulkopuolella’. Hänet valittiin Euroopan parlamenttiin ensimmäisen kerran vuonna 1999, ja hän on sitoutunut väsymättä useisiin eri politiikan aloihin. Korhola on yksi Twitterin suorapuheisimmista ja viihdyttävimmistä parlamentaarikoista (…). Hän uskoo suuresti ’Euroopan johtajuuteen kansalaisoikeuksien ja -vapauksien alalla’, mutta hän ei ole epäröinyt mielipiteensä ilmaisua teollisuusmaiden ja kansainvälisten järjestöjen tekopyhyydestä ihmisoikeuksien yleismaailmallisuuden ja kaikille kuuluvan ihmisarvon suhteen.” Muut ehdokkaat löytyvät täältä.

Korhola on ollut aktiivinen kiireellisiä ihmisoikeuspäätöslauselmia luonnostelevassa Urgencies-ryhmässä. Esimerkiksi keväällä 2013 Korhola ehdotti ensimmäisenä päätöslauselmaa Turkin mielenosoituksista ja kansalaisoikeuksien toteutumisesta maassa. Viime aikoina hän on ajanut myös aktiivisesti esimerkiksi Egyptin, Bahrainin, Jemenin ja Kashmirin ihmisoikeustilanteen parantamista. Vuonna 2014 Korhola on emännöinyt mm. parlamentin tilaisuuden median roolista ihmisoikeuksien toteutumisessa sekä seminaarin demokraattisista prosesseista Egyptistä. Korhola on osallistunut aktiivisesti EPP-ryhmän uskontojen välisiin dialogeihin, ja hän on ajanut etenkin vähemmistöjen asioita kansainvälisen ihmisoikeusjärjestön, First Step Forumin, puheenjohtajan roolissa.

Korholan ihmisoikeustyö on saavuttanut tunnustusta sekä parlamentaarikkojen että kansalaisjärjestöjen joukossa. Esimerkiksi norjalainen ihmisoikeusjärjestö Global Network for Rights and Development (GNRD) kommentoi Korholan ehdokkuutta:

”Europarlamentaarikko Korhola on ollut korvaamaton taistelussamme ihmisoikeuksien ja -arvon puolesta sekä Euroopan parlamentin sisällä että sen ulkopuolella. Hän on ollut läheinen kumppani useamman tapahtumamme järjestelyssä sekä kiireellisten ihmisoikeuspäätöslauselmien läpiviennissä. Olemme tehneet yhteistyötä mm. mediaan ja sananvapauteen sekä Egyptiin liittyen. Tuemme lämpimästi Korholan ehdokkuutta Vuoden Meppi -palkinnon saajaksi kansalaisoikeuksien ja -vapauksien kategoriassa. Hän on ansainnut palkinnon; on harvoja meppejä, jotka ovat yhtä sitoutuneita ihmisoikeuksien ajamiseen kuin Korhola.”

Lisätietoja:

Eija-Riitta Korhola: +358 40 5360326

 

Korhola avaamassa mielenosoitusta turkkilaisten ilmaisu- ja kokoontumisvapauden puolesta Gezi-protestien aikana
Korhola avaamassa mielenosoitusta turkkilaisten ilmaisu- ja kokoontumisvapauden puolesta Gezi-protestien aikana
Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *