Lehdistötiedote: Korhola Kokoomuksen eurooppalaisen kattopuolueen uskontojen välisessä dialogissa Kyproksella

18.10.2013

Kokoomuksen Eija-Riitta Korhola on puhujana Kyproksella 16-18. lokakuuta järjestettävässä uskontojen välisessä dialogissa. Tapahtuma on Euroopan kansanpuolueen vuosittainen perinne. Tämän vuoden kokouksen teemana on ”Uskonnot rauhanrakennusprosesseissa ja konfliktien selvittämisessä Välimeren alueella”.

Korhola toimi puheenjohtajana keskustelussa koskien uskontojen yhteiseloa ja poliittista vakautta. Hän oli itse panelistina tulevaisuuden näkymiä käsittelevässä keskustelussa. ”Meidän pitää selittää uskontomme sisältöä toisten uskontojen edustajille. Emme saa antaa fundamentalistien määrittää uskomme olemusta muille.”

Lisäksi Korhola korosti vähemmistöjen ja muiden haavoittuvien ryhmien, kuten naisten ja nuorten voimaannuttamista. Hänen puheensa käsitteli myös Syyriaa, pakolaisia ja konkreettisia toimia, jolla EU voisi parantaa naapuruuspolitiikkaansa.

Korhola on osallistunut dialogeihin säännöllisesti siitä lähtien, kun hänet valittiin Euroopan parlamenttiin ensimmäisen kerran vuonna 1999. Korhola on myös ihmisoikeusjärjestö First Step Forumin puheenjohtaja.

Puhe löytyy täältä.

Lisätietoja:

Eija-Riitta Korhola +358 405360326

Avustaja Cecilia Pellosniemi +32 485794689

 

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *