Palestiina: Israelin joukkojen iskut palestiinalaisille televisioasemille

15.3.2012

Arvoisa puhemies, kuten kollegani ovat sanoneet, ryhmämme epäröi tämän aiheen kiireellisyyttä, mutta pidämme silti tätä tasapainoisena tekstinä ja tuemme sisältöä. Vahvistamme myös kantamme tukea kahden valtion ratkaisua.

Helmikuun lopussa tapahtunut sotilaiden ja virkamiesten isku palestiinalaisille tv-asemille herättää paljon kysymyksiä, etenkin kun kyseessä ovat asemat, joiden kanssa EU on tehnyt yhteistyötä. Israel toteaa varoittaneensa molempia asemia toistuvasti siitä, että nämä rikkovat sopimuksia ja toimivat taajuuksilla, jotka häiritsevät viestintä- ja lähetysjärjestelmiä Israelissa. Palestiinalaishallinto kiistää syytökset. Nämä ristiriitaisuudet lausuntojen välillä on voitava puolueettomasti selvittää ja teknisesti se lienee mahdollista.

Kaikki alueen televiestintään liittyvät kysymykset tulisi käsitellä Oslon sopimuksella perustetussa Israelin ja Palestiinan yhteisessä teknisessä komiteassa, jotta televisiokanavien lähetystoimintaa koskevat ongelmat saadaan pikaisesti ratkaistua. Emme me voi kuin edelleen vedota, että rauhanomaiset ja väkivallattomat menetelmät ovat ainoa tapa saavuttaa kestävä ratkaisu Israelin ja Palestiinan konfliktiin.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *