Intia, erityisesti Davinder Pal Singhin kuolemantuomio

7.7.2011

Arvoisa puhemies, meidän on jälleen kerran korostettava Euroopan unionin pitkäaikaista sitoutumista kuolemantuomion vastustamiseen kaikissa tapauksissa ja olosuhteista riippumatta.

Näin ollen halusimme päätöslauselmassamme nostaa esiin Intian, joka on tuominnut kuolemaan kaksi ihmistä, Davinder Pal Singh Bhullarin ja Mahendra Nath Dasin. Vaikka molemmat ovat syyllistyneet vakaviin rikoksiin, emme me kuitenkaan voi hyväksyä heidän teloittamistaan. Intiassa ei ole pantu täytäntöön yhtään kuolemantuomiota sitten vuoden 2004. Kuitenkaan Intian presidentti Pratibha Patil ei ole myöntänyt kummallekaan tuomituista miehistä armahdusta toukokuun lopussa.

Meidän on vietävä viestiä eteenpäin, jotta Intia edelleen lykkäisi kuolemantuomioiden täytäntöönpanoja ja työskentelisi koko kuolemantuomion lakkauttamiseksi. Tämä on tärkeää, jotta ihmisoikeudet voisivat toteutua täysimääräisinä Intiassa.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *